Cererea lui Stancu, de anulare a raportului ANI privind conflictul de interese, respinsa de CCR

1624906_10201518438698549_500748403_o

Curtea Constitutionala a respins astazi cererea presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, de anulare a raportului ANI privind conflictului de interese.

Potrivit presei centrale, Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, ca neintemeiata, cererea de anulare a raportului ANI, potrivit caruia seful CJ Braila a incalcat regimul juridic al conflictului de interese si si-a subcontractat diverse contracte, prejudiciul ridicandu-se la 1,5 milioane de euro. Mai exact, Agentia Nationala de Integritate sustine ca presedinte CJ Braila a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese si a savarsit „infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie”. Conflictul de interese viza faptul ca Stancu a intocmit si adoptat hotararile CJ Braila ce vizau asocierea intre Consiliul Judetean Braila cu SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club „Dunarea”, dupa care a semnat contractele de asociere, in baza carora Consiliul Judetean Braila a suferit un potential prejudiciu in suma totala de 7.512.207 lei. De asemenea, ANI mai acuza preluarea in folosinta gratuita, pe o perioada de cinci ani, de catre Asociatia Handbal Club „Dunarea” Braila a unui autoturism proprietate privata a CJ Braila.

Inspectorii ANI au reclamat, la momentul intocmirii raportului, faptul ca Gheorghe Bunea Stancu, pe perioada exercitarii mandatului de presedinte al CJ Braila, a detinut si calitatea de actionar majoritar in cadrul SC Bursagrigrom, care, la randul sau, detine actiuni la SC Concivia SA, aceasta din urma detinand actiuni la SC Clubul de Fotbal Braila SA. De asemenea, ei au acuzat faptul ca SC Bursagrigrom este actionar in cadrul SC Hercules SA, care detine actiuni la Asociatia Sportiva Handbal Club „Dunarea” Braila, asociatie in care Gheorghe Bunea Stancu detine calitatea de presedinte al Consiliului Director. Agentia Nationala pentru Integritate a sesizat organele judiciare in legatura cu faptele amintite si a demarat procedurile pentru anularea contractelor.

In procesul presedintelui CJ Braila cu Agentia Nationala de Integritate, instanta urmeaza sa dea un verdict  pe data de 17 iunie 2014.