Nedelcu: ONG-urile nu sunt sclavii unor nesimtiti care arunca gunoaie peste tot

271214_503166733048995_1278614486_o

Presedintele Asociatiei ARIN, Codruta Nedelcu, este indignata de raspunsul dat de primarul Brailei scrisorii deschise semnate de mai multe organizatii ecologiste locale care i-a fost adresata, printre altii, edilului-sef. ONG-urile respective solicitau primarului, dar si autoritatilor cu competente in protectia mediului, sa inceteze ciopartirea  arborilor din municipiu, care este numita in mod prea delicat “toaletare”.

Dupa ce primarul Aurel Simionescu a comentat ca ecologistii amintiti “se baga in seama” si ca in loc sa-i critice pe altii, ar fi mai bine sa puna mana sa planteze niste copaci, Nedelcu ii raspunde acestuia ca de plantat ar trebui sa se ocupe in primul rand cei platiti din bani publici pentru asta: “As vrea sa-i atrag atentia domnului primar ca noi am facut plantari si in parculetul din Chercea, unde dupa aceea s-a facut o autobaza, peste copacii plantati de noi – care nici n-au rezistat, de altfel, masacrului -, am facut plantari pe marginea soselelor si au fost taiati, ca sa se largeasca soselele, ca au fost adunate gunoaie pe plaja si la Lacu Sarat, pentru ca dupa aceea firma care se angajase sa le duca de acolo sa le lase si s-au imprastiat la loc si ca in general, membrii organizatiilor neguvernamentale nu sunt sclavii unor nesimtiti care nu au grija de spatiile verzi si care arunca gunoaie peste tot . Noi lucram cu voluntari, nu ca unii care iau bani buni, ca sa faca o treaba foarte proasta.

Asta e una; in al doilea rand, as vrea sa spun ca indiferent daca noi avem sau nu dreptate in privinta ciopartirii copacilor – pentru ca nu este toaletare ceea ce se face – , faptul ca nu exista CV-uri ale angajatilor  unor institutii publice din Braila este adevarat si incontestabil. Nu exista CV-uri ale unor functionari publici din Primarie puse pe site, nu exista CV-uri ale inspectorilor pe site-ul Inspectoratului Scolar, nu exista CV-uri ale personalului Agentiei de Protectie a Mediului, etc. Cetatenii Brailei, care platesc impozite si taxe si care muncesc din greu ca sa ajunga sa plateasca o gramada de bani pentru functionarea acestor institutii, au dreptul sa stie ce competente au aceste persoane care sunt platite din banii nostri”.