Simionescu: Mie nu mi-e clar ca PNL se retrage din majoritatea formata in CLM

P1070526

Primarul municipiului, Aurel Simionescu (PSD), nu  pare sa accepte ideea ca liberalii braileni nu vor mai face parte din majoritatea alcatuita, in urma cu cativa ani, impreuna cu PSD, in Consiliul Local Municipal. Chiar daca presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, a declarat public ca organizatia sa renunta la colaborarea cu PNL si va incerca sa formeze o noua majoritate, alaturi de PDL, edilul-sef nu este dispus sa ia in seama acest anunt. Intrebat astazi daca a inceput negocierile cu alte partide, pentru  a se asigura ca PSD va avea in continuare o majoritate in CLM , Simionescu a declarat senin ca nu a facut nicio negociere si nici nu vede de ce ar trebui sa faca asta, atat timp cat liberalii nu l-au anuntat ca nu mai stau alaturi de PSD:  “Nu am discutat absolut nimic despre subiectul respectiv. Cand va fi vreo discutie despre retragerea PNL din Consiliul Local, o sa vedem. Deocamdata, nu este clar ca liberalii se retrag din majoritati – fiindca discutam pe local, CLM, CJ si consiliile locale din judet.

Eu v-am mai spus, cand am fost la alegerile locale, am primit voturi si de la PSD, si de la PNL, si de la alte partide, pe un program pe care l-am avut impreuna si pe un sprijin politic pe care l-am avut impreuna. Eu zic ca daca am pornit pe un program impreuna si cel putin la Braila nu ne-am certat pe nu stiu ce posturi sau idei, trebuie sa ne continuam acest program impreuna – si asta le-am spus-o liberalilor. Nu am facut pasi mai departe. Daca e o sarcina politica pe care o vor avea, eventual, daca vor spune <<domnule, noi ne retragem>>, atunci va fi o alta discutie. Ei nu au venit sa ne spuna oficial ca se retrag din colaborarea cu noi. Eu discut cu domnul viceprimar Danaila – si astazi dimineata am avut o discutie in legatura cu niste probleme tehnice, le-am cerut sa-si faca treaba si repet, daca vor avea vreo problema, vom vedea.

Cat despre majoritati, dupa cum ati vazut, noi avem de regula doar un vot sau doua, de la niste persoane care voteaza impotriva, ca asa a zis partidul. Daca n-o sa fie o majoritate legata de administratie, atunci inseamna ca am o problema, inseamna ca proiectele pe care le-am facut nu sunt bune si atunci le retragem, nu le mai sustinem, etc.

Variante insa exista, nu se pune problema, ca daca scoatem 4 oameni de la PNL – desi, repet, eu nu am astfel de semnale – si cu inca doi de la PDL, inseamna 6 oameni, iar Consiliul Municipal are 27 de oameni”.