Stancu: Nu dau 4 miliarde lei vechi pentru o tabara de sculptura!

P1060729

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, l-a ironizat, zilele trecute, pe consilierul Marian Capatana, atunci cand acesta a cerut explicatii, in plen, pentru faptul ca nu i se da un raspuns oficial la o propunere mai veche de-a lui, referitoare la finantarea de la buget a unei tabere internationale de sculptura, organizate la Braila.

Stancu i-a sugerat lui Capatana sa o ia mai incet cu organizarea de manifestari internationale si i-a sugerat sa se duca sa-si prezinte proiectul la Muzeul Brailei sau la Scoala Populara de Arta, fiindca CJ nu este interesat sa investeasca circa 4 miliarde lei vechi intr-o tabara de sculptura – mai ales in conditiile in care, a sugerat seful CJ, nici nu prea ai ce face cu sculpturile respective…

“Ceea ce propuneti dvs nu trebuie sa fie pentru mine o obligatie. Eu promovez initative in care cred. Raspunsul nostru este ca mai normal era sa faceti aceasta propunere la Scoala Populara de Arta, ca ea se ocupa de asa ceva si daca se dorea un astfel de proiect, putea fi acoperit din fonduri proprii. Atat Scoala Populara de Arta, cat si Muzeul au fonduri proprii si daca ei sunt dispusi sa va finanteze proictul, sa o faca. Noi am aprobat deja bugetul pentru acest an; e adevarat ca facem rectificari, dar nu putem ca noi, de la Consiliul Judetean, sa le facem pe toate. Am facut festivaluri, am facut destule.

Daca e un proiect legat de sculptura si i-am pus si numele de <<international>>… putem sa-i punem orice nume vrem noi, dar eu va reamintesc ca intai trebuie sa incepem cu national si dupa aceea sa ajungem la international. Eu personal nu cred in aceasta tabara de sculptura si cel mai mult m-a suparat faptul ca atunci cand au venit prima data la mine cu propunerea, au cerut un buget de vreo 4 miliarde lei vechi, ceva de genul asta. Cel putin deocamdata nu cred  in proiectul asta, iar sculpturile astea, nu stiu… poate domnul primar Simonescu este interesat de partea de sculptura, eu nu”, a spus Stancu.