Andronescu, catre elevii de nota 10 ai Brailei: Sunteti liderii generatiilor voastre!

ecaterina-andronescu-interviu

Presedintele Comisiei  de Invatamant din Senat, Ecaterina Andronescu, i-a indemnat astazi pe elevii braileni care au obtinut note de 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat  sa  plece si sa-si continue studiile in strainatate, daca doresc, dar sa se intoarca mai apoi in tara, pentru ca aici le este locul. Prezenta astazi la Braila, la festivitatea de premiere a  elevilor si profesorilor de nota 10, Andronescu  le-a atras atentia copiilor ca, sunt constienti sau nu, ei sunt lideri ai generatiilor pe care le reprezinta si trebuie sa-si asume acest statut: “Vin de fiecare data la Braila cu bucuria faptului ca aici se naste si creste performanta in educatie si pentru asta, doamnelor si domnilor profesori, meritati toate multumirile noastre. Pentru asta, dragi elevi, meritati toate felicitarile noastre.

M-as adresa elevilor care au obtinut rezultate absolut exceptionale, medii de 10 fie la sfarsitul gimnaziului, fie la sfarsitul liceului. Dragii mei, ati devenit liderii generatiilor voastre, o calitate pe care, poate, nu o valorizati exact la dimensiunea pe care ati reusit s-o obtineti. Sunteti liderii generatiilor voastre si de acum incolo, exista – poate ca si pana acum – foarte multe asteptari de la voi. Ati urcat o scara si e foarte greu sa va mentineti acolo, dar trebuie s-o faceti. O tara, o societate, o comunitate nu se poate ridica decat prin elite si prin lideri. Ca urmare, asteptarile celor din jurul vostru, dragi elevi cu rezultate exceptionale, sunt extraordinare. Sunt extraordinare nu numai pentru a va incuraja sa va mentineti si sa cresteti performanta, dar asteptarile sunt extraordinare pentru ca societatea are nevoie de voi. Eu cred ca aveti si voi, ca fiecare dintre noi, o datorie fata de tara, o datorie sa intoarcem tarii cate ceva din ceea ce tara a investit in noi. De aceea, chiar daca o sa va incurajez sa va duceti sa faceti scoli si in alta parte, va incurajez sa va intoarceti in tara. Aici sunt mosii si stramosii vostri, aici va sunt  radacinile si cred ca aici avem fiecare dintre noi obligatia sa facem pentru semenii nostri sa fie un pic mai bine”.

Amintim ca cei opt absolventi de liceu braileni  care au promovat Bacalaureatul cu media 10 sunt: * Colegiul National „Nicolae Balcescu”: Sabina Ioana Bolohov – specializarea Stiintele naturii, Ana-Maria Milea – Mate-info, Alina Georgiana Mustata – Mate-info, Ionut Picus – Stiintele naturii  * Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci”: Lavinia Chituleasa, Ecaterina Damian, Andrei Mardale – specializarea Mate-info  * Liceul de Arta: Ana Diaconu, specializarea Muzica.

De asemenea, printre performerii premiati astazi s-au aflat si elevii de media 10 la Evaluarea Nationala, respectiv: Andrei Radu si Miruna Vlad, de la Colegiul ” Nicolae Balcescu”, Maria Alexandra Bran, de la Scoala “Ion Creanga”, Cristian Grecu , Gabriel Moise de la Scoala “M. Eminescu” , Florentina Ilie, de la  Scoala “Vlaicu Voda”, Calin Vasile de la Scoala “Fanus Neagu”.