Impresii de spectator – Bartender Blues….un blues simplu sau complicat?

 10600357_907701765913037_1593779859421759946_n

Vineri, 8 august 2014, in cadrul Festivalului „Colours of Cluj”, actorii nostri dragi Alin Florea si Liviu Pintileasa au fost invitati sa participe cu piesa „Bartender Blues“, in regia lui Eugen Gyemant, dupa un text de Mihai Ignat.

Piesa s-a bucurat, inca de la prima reprezentatie de la Godot – Cafe Teatru, de o apreciere considerabila.

Am fost la Cluj si am urmarit un text sincer, poate simplu la prima vedere – dar care ridica intrebari, poate si raspunsuri, dar numai daca esti dispus sa faci asta…

”Tu te-ai jucat vreodata cu mintea cuiva?’”… Cat de mult (sau putin) suntem dispusi sa ii luam pe oameni asa cum sunt, sa nu ii judecam, sa nu le judecam inclinatiile sau alegerile? Cat de mult (sau putin) suntem dispusi sa aflam ca cineva drag noua … e altfel? Schimba acest lucru perceptia asupra persoanei respective? Toleranta atat de mult invocata dispare, in fata evidentei? Oare ne laudam cu o capacitate (pe care nu o avem intotdeauna) de a fi intelegatori, generosi, toleranti, prieteni, pana la urma, dar pusi in fata unor elemente total neasteptate, aratam cat de usor putem renunta la oameni dragi, doar pentru ca sunt diferiti?

Alin Florea si Liviu Pintileasa isi arata maiestria interpretarii si ne trec prin tot felul de sentimente si emotii, iar asta nu e putin lucru; rasul, amar pe alocuri, ne ajuta sa fim si mai sinceri cu noi insine – doar daca suntem dispusi, insa!

Mie mi-a placut mult piesa. Si ma bucura ca si brailenii ii pot urmari pe Alin Florea si Liviu Pintileasa, actorii Teatrului Maria Filotti, in ’’Bartender Blues’’ – joi, 14 august 2014, de la ora 21, la Terasa Boema Music Pub, locul unde mereu se intampla lucruri frumoase. Pentru rezervari puteti suna la nr. 0744.563.305. (Cristina Iordache)