Impresii de spectator – „Destinatii“

10479694_4285233507163_4317001513548348489_n

Sambata si duminica, respectiv pe 9 si 10 august, Terasa Boema Music Pub a gazduit doua reprezentatii ale spectacolului independent “Destinatii”, in regia lui Septimiu Stoica, avand in distributie actori si colaboratori permanenti ai Teatrului Maria Filotti: Narcisa Novac, Corina Bors, Alexandru Marin si Alexandru Petcu.

Marturisesc ca este a treia oara cand urmaresc spectacolul. De data aceasta, insa, spectacolul se reinventeaza, ducandu-ne catre destinatii cautate de catre fiecare dintre noi…

Poate fi iubirea un contract? Poate avea o nota de plata? Ne permitem sa incheiem un astfel de contract, sau sa ”platim” o astfel de nota de plata? Prietenia are limite? Narcisa Novac si Corina Bors ne ajuta sa ne punem aceste intrebari, si o fac bine – cu umor, ironie si pe alocuri, cu un ras amar…

Dar daca ratusca cea urata se transforma in lebada? Are ea nevoie de un conflict ca sa reuseasca sa creada in ea? Se poate transforma ”un curcubeu de scortisoara” (cu o singura culoare) – intr-un curcubeu adevarat?  Narcisa Novac si Alexandru Petcu sunt jefuitorul – victima – jefuitorul de …afectiune, pana la urma.

Alergam oare dupa fericire mult prea departe, cand ea se afla poate chiar langa noi? Avem curajul sa luam deciziile potrivite? Sau suntem lasi si preferam “linistea” (orice ar insemna asta!!) unei relatii fericite, dar mai tumultoasa, provocatoare si consumatoare de … suflet? Corina Bors si Alexandru Marin ne arunca in vartejul acestor intrebari.

Daca reusim sa gasim raspunsuri la ele, daca reusim sa ne gasim propriile destinatii – e numai si numai alegerea noastra.

Mai mult decat orice, acesti tineri talentati si entuziasti ne ajuta sa intelegem ca e nevoie sa ne oprim din goana asta nebuna, sa respiram adanc, sa fim sinceri cu noi insine si sa alegem. Ce anume? Asta depinde de fiecare dintre noi. (Cristina Iordache, foto: Cornel Cratineanu)