Provocare pentru elevi: Vrei sa fii ministru, pentru o zi?

birou-pm

Consiliul National al Elevilor organizeaza in data de 16 septembrie proiectul „Ministru pentru o zi”, care se va derula in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Apararii Nationale si Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de afaceri si Turism.

Scopul proiectului il reprezinta constientizarea, in randul tinerilor, a responsabilitatilor unui lider cu atributii la nivel national si inlaturarea barierelor de comunicare dintre elevi si mediul decizional. In program se pot inscrie elevii din intreaga tara care isi doresc sa contribuie la imbunatatirea  politicilor educationale si de tineret. Inscrierea se poate face pana la data de 31 august 2014, pe platforma suport a Consiliului National al Elevilor, Wedu.ro. Formularul ce trebuie depus consta in descrierea celor mai importante proiecte initiate de candidat, competentele care il recomanda pentru o astfel de pozitie si detalierea unei ministrategii pentru dezvoltarea ministerului vizat.

In ceea ce priveste cazarea si transportul, acestea vor fi suportate de organizatori, participantii asigurandu-si doar masa. Pentru fiecare sectiune disponibila va fi anuntat un singur castigator, in termen de maximum 10 zile de la finalizarea perioadei de inscrieri. Evaluarea aplicatiilor va fi facuta de catre o comisie mixta formata din doi reprezentanti ai Biroului Executiv CNE, doi reprezentanti ai ministerelor si un consultant extern.