BUNEA STANCU, MIJA SI MOISIU AU FOST DUSI PE RAND, CU MASCATII, LA DNA GALATI

Image1  Image8

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost luat in urma cu cateva zeci de minute de la sediul CJ, de catre mascati, si a fost dus la sediul DNA Galati, pentru audieri.  Stancu s-a trezit in azi dimineata cu mascatii la poarta casei sale, iar acestia I-au perchezitionat locuinta timp de cinci ore, cautand documente, sau orice alt gen de materiale care sa ii ajute in a-i dovedi vinovatia, in cazul in care este cercetat. Gheorghe Bunea Stancu  este suspectat ca in perioada 2009-2011 ar fi acordat, in regim preferential, o serie de contracte unor fime la care este actionar sau pe care le controleaza, prin apropiati de-ai sai. Mai exact, procurorii DNA vizeaza contractele privind reabilitarea Ambulatoriului Spitalului Judetean si a  Maternitatii Brailene si au in vizor firmele Concivia si Tancrad. Potrivit primelor informatii, ar fi fost vorba despre un prejudiciu de circa 470.000 lei, insa ulterior, s-a vorbit despre 3 .000.000 lei.

Odata cu perchezitiile la domiciliul acestuia, s-au mai efectuat alte trei perchezitii in Braila: la CJ, la locuinta vicepresedintelui CJ Florin Mija si la cea a lui Ghiocel Moisiu, unul dintre subordonatii lui Stancu, care s-a ocupat de achizitii in perioada 2009-2011.

Putin inaintea pranzului, seful CJ a fost luat de mascati si urcat in duba, iar din casa sa au fost ridicate mai multe cutii cu documente si un computer. Anchetatorii, impreuna cu Gheorghe Bunea Stancu, s-au oprit la sediul CJ, unde au mai stat circa 7 ore, cautand documente incriminatoare, pana au  l-au dus la audieri.

Tot in aceasta dimineata, a fost ridicat de la mare, unde se afla in concediu, vicepresedintele Mija si a fost adus tot cu duba la Braila, la sediul Consiliului Judetean, la circa doua ore dupa seful sau.

Primul scos de mascati din sediul CJ a fost Ghiocel Moisiu, care era vadit speriat. Odata cu el, anchetatorii au luat din sediul CJ doi saci plini cu documente. Urmatorul dus cu duba la audieri a fost vicepresedintele CJ Florin Mija, iar  ultimul a fost scos din institutie presedintele Gheorghe Bunea Stancu. Putin inainte ca acesta sa fie bagat in duba de catre mascati au mai fost incarcati in masina alti cativa saci cu documente.

Cei trei au fost dusi la sediul DNA Galati, pentru audieri, iar in urmataorele ore, se va decide daca vor fi retinuti pentru primele 24 de ore sau nu.