Chiru, catre Paun: Inainte sa vorbesti cu mine, sa te speli pe dinti! Esti un blatist!

P1080411  P1080429

Consilierul municipal PNTCD Laurentiu  Chiru (foto1) a avut astazi o disputa “la cutite” cu colegul sau din Consiliul Local Municipal Braila, Dan Paun (foto2). Chiru a cerut oficial sa se constate ca Paun nu mai este de drept consilier municipal si ca atare, nu mai are drept sa voteze si a atras atentia ca mentinerea lui in CLM si luarea in calcul a votului acestuia este o ilegalitate pentru care ar putea fi trasi la raspundere penala toti consilierii.

“Cazul lui Paun este destul de clar si mandatul acestuia este incetat de drept, ca urmare a faptului ca acesta, in luna iulie, si-a dat demisia din partidul din care facea parte, anuntand ca este independent, dupa care a aderat, la modul public, la PLR, inainte de <<ordonanta Dragnea>>, care permitea traseismul politic. Problema este destul de clara, nu avem cum sa o tergiversam, ca daca o facem, intram pe partea cealalta si ajungem colegi cu consilierii de la Medias, cercetati de DNA pentru modul in care au votat. Cine vrea sa-si asume aceasta situatie, n-aveti decat! Eu nu vreau. Deja sunt trei persoane care luni sau marti, cel tarziu, vor depune in contencios administrativ reclamatie in legatura cu aceasta situatie. Daca nu o fac ele, o voi face eu! Nu amenint, dar vreau sa mergem in cadrul legal, pentru ca cei de la Medias ati vazut ca sunt la poarta DNA si eu nu vreau sa ajung acolo, datorita faptului ca cineva protejeaza pe altcineva. Daca nu se pune problema pe ordinea de zi de astazi si nu se lamureste, astazi, ma voi abtine la vot la toate proiectele de hotarare”, a declarat Chiru, in plenul CLM.

Paun a replicat ironic ca “Domnului Chiru, cine i-a facut fituica de pe care a citit, din nefericire nu este foarte bine nici informat, nici intentionat” , i-a sugerat acestuia “ Domnule Chiru, mergeti si faceti cateva exercitii de logica!” si l-a tachinat: “Sunteti nervos, domnule consilier…”. Laurentiu Chiru a avut o iesire nervoasa si a fost nevoie de interventiile altor consilieri si ale primarului Aurel Simionescu, pentru ca disputa intre cei doi sa se potoleasca.

La finalul sedintei, cand alesii plecau, Laurentiu Chiru i-a aruncat lui Paun alte replici dure, de genul “sa te speli pe dinti, inainte sa vorbesti cu mine!” si l-a numit  “blatist”, “fiindca stiu eu cum ati ocupat locurile, prin blaturi!”. Dan Paun i-a raspuns acestuia sa aiba grija ce vorbeste, fiindca risca sa se intalneasca in instanta, daca mai face astfel de acuzatii.