Deputatul Petrea – preocupat de soarta centrului istoric al Brailei

dorin-silviu-petre

Deputatul UNPR de Braila Dorin Silviu Petrea declara ca promovarea imaginii turistice a Brailei ramane o prioritate pentru el in acest mandat si sustine implementarea unui program de reabilitare a monumentelor istorice cu finantare europeana.

„Trecerea Centrului Istoric al Brailei in categoria A a monumentelor istorice de interes national a fost primul pas spre recunoasterea pozitiei unice pe care o detine acest ansamblu. Cu siguranta ca urmarim sa valorificam mai mult oportunitatile turistice, pentru ca orasul nostru are o frumusete unica, din punct de vedere arhitectonic. Traditiile si istoria de aici trebuie promovate, iar pentru acest lucru trebuie sa identificam surse de finantare”, sustine deputatul, intr-un comunicat dat publicitatii.

Programul de reabilitare propus presupune refacerea infrastructurii stradale si dotarea zonei cu elemente de mobilier stradal nou, amenajarea si echiparea adecvata a zonei, respectiv dezafectarea sistemului rutier vechi, reabilitarea sistemului de utilitati: „Din considerente economice, se impune urgentarea stabilirii criteriilor dupa care pot fi acordate credite si finantare pentru toate aceste lucrari. Toata documentatia tehnica ar putea fi asigurata de autoritatile locale, insa cred ca un program de credite pentru reabilitare, de tipul <<Prima casa>>, cu dobanzi mici si garantate de fond fara limite de varsta, ar putea fi negociat cu bancile. Trebuie insa demarate actiunile in acest sens”.

Precizam ca centrul istoric al Brailei, declarat monument istoric de categoria A,  se intinde pe o suprafata de peste 160 de hectare si cuprinde monumente arhitectonice construite la sfarsitul secolului al XIX-lea, sau inceputul secolului XX.