Draghincescu:La aceasta data, legal, Dan Paun nu mai este consilier municipal

Image21  P1070315

Consilierul municipal PDL Simona Draghincescu (foto 1) este de parere ca la aceasta data, unul dintre colegii sai din CLM Braila detine in mod ilegal mandatul de consilier si ca atare, isi exprima in mod ilegal votul. Mai exact, este vorba despre consilierul Dan Paun (foto 2), care s-a declarat independent in urma cu circa o luna, pe motiv ca partidul pe listele caruia fusese ales, PUER, a fost radiat. La momentul respectiv, Draghincescu atrasese atentia conducerii Primariei ca Paun nu se poate declara independent, dat fiind ca partidul amintit nu a disparut, ci a fuzionat cu PER, deci consilierii PUER devin implicit alesi locali ai PER.

Mai nou, insa, dupa ce Paun a anuntat public ca a intrat in PLR si a preluat interimar conducerea filielei locale, Draghincescu spune ca aceasta miscare politica inseamna ca Paun nu mai are dreptul sa detina mandatul de consilier local, din punct de vedere legal: “Situatia domniei sale a fost pusa sub semnul intrebarii de foarte mult timp. Pe mine nu m-a interesat si n-am facut publica aceasta chestiune, dat fiind ca nu e treaba mea situatia de la PER; in schimb, situatia din Consiliul Local si legalitatea hotararilor care se iau in acest for m-a interesat foarte mult”.

Consilierul municipal PDL a precizat ca situatia lui Paun s-a complicat in momentul in care acesta s-a declarat independent, motivand ca partidul pe listele careia a fost ales a fost radiat din Registrul partidelor politice. “Este o motivatie hilara, deoarece partidul acestuia, PUER, nu a fost radiat asa, pur si simplu, pentru ca s-a dizolvat, ci a fuzionat prin absorbtie cu PER, deci domnia sa a devenit implicit consilier PER. Din punct de vedere juridic, domnia sa nu putea sa se declare independent. A fost alegerea sa, eu il felicit ca acum este presedinte al noului PLR, dar pe cale de consecinta, mandatul de consilier local pe care si l-a castigat pe listele PUER se incheie de drept. Din punctul meu de vedere, la ora actuala, legal, Dan Paun nu mai este consilier municipal. Mandatul lui de ales local s-a incheiat in momentul in care acesta s-a inscris la PLR”.

Draghincescu spera ca macar acum, primarul si secretarul Consiliului Local Municipal sa analizeze situatia lui Dan Paun si sa constate ca acesta nu mai are dreptul sa fie consilier municipal.