A inceput scoala si la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti

images

Inceput de an scolar, astazi, si la Penitenciarul de Minori si Tineri din comuna braileana Tichilesti. La festivitate au participat cadrele didactice ce vor preda materiile de curs pe intreaga durata a anului scolar pentru persoanele private de libertate inscrise la cursuri, precum si lucratori ai serviciilor de educatie si interventie psihosociala din cadrul penitenciarului. Evenimentul a fost precedat de o slujba oficiata de preotul unitatii.
In anul scolar 2014 – 2015 au fost inscrisi 154 detinuti din Penitenciarul de Minori si Tineri, pe structura urmatoare: nivel primar – 42 de elevi; nivel gimnazial – 71 elevi; nivel liceal, invatamant frecventa redusa, profil teoretic – 41 elevi.
Ca si in anii anteriori, pregatirea elevilor va fi sustinuta de 13 cadre didactice din cadrul Scolii Gimnaziale Speciale Tichilesti, unitate scolara care functioneaza in penitenciar, dar si de catre profesori ai Grupului Scolar Industrial “Constantin Brancoveanu”. Administratia penitenciarului a pregatit corespunzator spatiile pentru desfasurarea activitatilor educative, punand la dispozitia elevilor si profesorilor 13 sali de clasa si laboratoare, o cancelarie si o biblioteca. Programa scolara cuprinde aceleasi materii si bareme de evaluare ca in toate scolile similare din sistemul educational romanesc.
Conform legii, in cazul participarii persoanelor private de libertate la cursurile de scolarizare pentru formele de invatamant general obligatoriu, acestea beneficiaza de 80 de credite pentru fiecare semestru scolar, credite care se acorda numai in cazul promovarii. In urma absolvirii unui an scolar, persoanele internate primesc o diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei Nationale.