Microbuze scolare noi, pentru opt localitati brailene

IMG_20140923_150012

Opt localitati din judetul Braila au primit astazi autobuze scolare noi, cu care vor putea transporta copiii la unitatile de invatamant din orasele sau comunele unde acestia urmeaza cursuri. Microbuzele au fost “predate” primarilor de secretarul de stat Sirma Caraman, care le-a promis ca vor mai veni la Braila alte patru vehicule de acest tip, in cadrul aceluiasi program de dotare a localitatilor cu microbuze pentru elevi. Cele opt localitati care vor beneficia de acum inainte de aceste masini sunt: Maxineni, Victoria, Ciocile, Galbenu, Gradistea,  Movila Miresii, Salcia Tudor si Viziru.

Primarii s-au aratat multumiti de “cadoul” primit, insa unii dintre ei au declarat ca mai au nevoie de microbuze, iar altii au solicitat chiar autocare scolare, pe motiv ca au de transportat cateva sute de copii, in fiecare zi, la scoala.

La nivelul judetului Braila, unele localitati au circa 700 – 800 de elevi pe care ii transporta zilnic – iar pe cei de liceu, saptamanal – la scoli aflate la 15-20 km, sau chiar la 50 de km departare.

In ceea ce-i priveste pe primarii care au benficiat de acest lot de microbuze scolare, la data la care li s-au aprobat cererile  – adica inainte de ordonanta Dragnea –  apartenenta lor politica era dupa cum urmeaza: 3 PDL, 3 PNL, 1 PSD si 1 UNPR.