Musceleanu: De Bunea Stancu imi place. De ce sa nu-i dam Cezarului ce-i al Cezarului?

02

Presedintele PP-DD Braila, Gabriel Monu Musceleanu, declara ca ii place de social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, fiindca a demonstrat ca are calitati de conducator, in functia de presedinte al Consiliului Judetean. Liderul PP-DD a precizat astazi, intr-o conferinta de presa, ca Stancu – aflat acum in arest la domiciliu – a facut multe lucruri pe care personal, cat a fost consilier judetean, le-a apreciat si pentru care trebuie sa i se acorde recunoasterea cuvenita: “De Bunea Stancu imi place. Da, de ce nu? Bunea Stancu a demonstrat ca a avut activitati pe care i le-am apreciat. De ce sa nu-i dam Cezarului ce-i al Cezarului? Ca a facut gafe? Va raspunde pentru ele. Nu am nicio problema.

Sunt oameni care sunt facuti pentru treaba asta, pentru a conduce. A facut-o bine, cat stiu eu; s-a dovedit ca a facut si gafe, nu cunosc detaliile, dar daca le-a facut, sa plateasca”.

In acest context, in care il apreciaza ca si conducator de institutie publica, Musceleanu sustine insa ca “ar fi logic” ca in situatia juridical destul de complicata in care se afla acum Gheorghe Bunea Stancu, acesta sa-si dea demisia din functia de presedinte al CJ Braila: “Ca Braila sa mearga mai departe si ca sa avem o continuitate, da, ar trebui sa-si dea demisia. E logic. Daca legea a observat niste gafe facute de Bunea Stancu, atunci trebuie sa lase locul altcuiva, bineinteles”.

Intrebat daca opinia sa este valabila si pentru vicepresedintele CJ Braila Florin Mija – aflat si el in arrest la domiciliu -, Musceleanu a spus: ”E valabil pentru toata lumea care incalca legea. Daca Florin Mija a gafat, la fel, e necesara demisia. Desi la  Florin Mija eu cred ca este o eroare, sper sa fie o eroare. Florin Mija e un baiat bun”.