Nechita: Eliberarea mea din functie se va discuta din nou, in sedinta ordinara CJ. Nicio problema. Numai sa fie legal

Image5

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Ovidiu Nechita(PNL), recent reconfirmat in functie, printr-o decizie a Prefecturii, ne-a declarat in urma cu cateva minute ca a aflat despre  faptul ca este repus in drepturi, in conditiile in care se pregatea ca maine sa predea documentele si biroul din institutie: “Am aflat ce s-a intamplat. Eu sunt plecat din localitate acum, dar asteptam ca maine sa ma duc sa depun documentele, sa predau toate actele, in conformitate cu instiintarea pe care am primit-o. Ei m-au acuzat ca nu vreau sa ma duc sa eliberez biroul, ceea ce nu era adevarat,  eu am spus ca ma conformez, predau totul legal, pe proces verbal, pentru ca foarte multe documente mai erau la mine in birou din data de 5 septembrie. Ce este jenant este ca pe ei nu-i interesa  nimic legat de acele proiecte sau de ce era la mapa, ci i-a interesat mai mult sa preia conducerea”.

Nechita a mai precizat ca  problema legata de pastrarea functiei de vicepresedinte inca nu este definitiv rezolvata, dat fiind ca in sedinta ordinara a CJ se va afla din nou pe ordina de zi proiectul de hotarare initiat de consilierii judeteni PSD-UNPR-PPDD, care cer eliberarea sa din functie. Astfel, pana la finele lunii septembrie, se va mai supune o data votului plenului CJ  schimbarea lui Nechita, iar daca majoritatea ramane in aceeasi formula, exista posibilitatea ca el sa piarda din nou postul amintit. In acest context, Nechita a comentat si acuzatiile aduse de consilierul Silviu Radu, cum ca  PNL si PDL ar incerca dizolvarea CJ si de aceea, nu ar fi trecut pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu convocate pentru data de 27 septembrie niciun proiect de hotarare: “Nu stiu de unde stie dumnealui informatia asta, nu este adevarata, sedinta este convocata si are pe ordinea de zi tot ce doreau  de pe data de 5 septembrie, dar  era imposibil sa se discute atunci. Deci toate proiectele de hotarare pe care le-am avut pe data de 5 septembrie, toate cele pe care dansii le-au cerut si Prefecturii, inclusiv cel cu demiterea mea; eu am fost de acord cu proiectele lor, acelea pe care mi le-au solicitat si ele se afla pe ordinea de zi a sedintei ordinare din aceasta luna. In acea dimineata eu am luat hotararea pentru sedinta din data de 27 septembrie, daca nu ma insel, numai ca doamna secretara nu le-a adus dumnealor la cunostinta. Nu stiu de ce a procedat asa. Si daca va aduceti aminte, eu si in sedinta CJ i-am anuntat pe domnii consilieri ca este facut convocatorul si sunt pe ordinea de zi si proiectele pe care le-au solicitat dumnealor. Si da, se va discuta din nou si proiectul ce vizeaza eliberarea mea din functie. Nicio problema. Dumnealor pot sa puna pe ordinea de zi ce doresc, numai sa fie legal”.

Intrebat daca se asteapta ca aceasta propunere de schimbare a sa din functie sa treaca din nou la vot, sau PNL si PDL vor incerca sa faca o noua majoritate, care sa-i asigure pastrarea postului de vicepresedinte, Nechita a spus: “Este clar ca ca vom incerca sa formam o noua majoritate si poate ceea ce s-a intamplat, decizia Prefecturii, ar trebui sa le dea de gandit celor de la PP-DD, legat de aceasta hotarare pe care  au luat-o atunci, sa vada acum cum stau lucrurile”.

Amintim ca Ovidiu Nechita a fost schimbat din functia de vicepresedinte CJ, iar in locul sau a fost ales social-democratul Ionel Avram, in cadrul unei sedinte de indata a Consiliului Judetean, care astazi a fost declarata nelegala de catre Prefectura.