Radu:PNL si PDL voiau sa dizolve CJ Braila, ca sa obtina mai multe voturi la prezidentiale

radu silviu14

Consilierul judetean Silviu Radu este de parere ca strategia PNL si PDL la nivel local, in ceea ce priveste incercarea de dizolvare a CJ Braila, are la baza dorinta acestora de a aduna mai multe voturi in campania pentru alegerile prezidentiale. Mai exact, Radu crede ca liberalii si democrat-liberalii aveau de gand sa speculeze momentul cu arestul la domiciliu al liderului PSD local Gheorghe Bunea Stancu si sa sacrifice Consiliul Judetean, divolvandu-l, pentru a se lauda, mai apoi, in fata alegatorilor, ca “au spart buba”.

“Daca discutam pe strategie, aceasta poate suna cam asa: reusesti sa dizolvi Consiliul Judetean in septembrie – octombrie, intri in campania de alegeri prezidentiale, folosesti faptul ca ai reusit sa spargi nu stiu ce nucleu de la CJ, te lauzi ca tu, prin muschii tai, ai reusit sa dizolvi CJ si astfel, reusesti sa atragi voturi catre partidul tau.

Nu este corect sa faci victima CJ, pentru a folosi ca element de campanie electorala dizolvarea acestui for. Ca te duci si vrei sa promovezi un candidat sau altul pentru prezidentiale sunt de acord, dar nu poti sa faci un titlu de glorie din dizolvarea CJ, ca sa aduni mai multe voturi. Consiliul Judetean este ales de cetateni si tot ei sunt cei care il pot dizolva, daca doresc acest lucru. Dar nu te apuci tu, prin tot felul de tertipuri, sa-l dizolvi, ca dupa aceea sa te lauzi ca ai reusit sa rupi nu stiu ce mafie.

Din orice unghi ne uitam asupra acestei probleme, nu vreau sa-i spun rea credinta sau rea vointa, dar cu siguranta, neadoptarea  de hotarari de catre Consiliul Judetean ar fi dus la dizolvarea acestuia. Daca vor sa dizolve CJ, sa faca referendum. Scrie la lege cum se procedeaza”, ne-a declarat Silviu Radu.