Scandal in CLM Braila. Draghincescu si Fusea au parasit sedinta

P1080421

Scandal, astazi, in sedinta Consiliului Local Municipal Braila. Alesii si-au aruncat vorbe grele, s-au certat si au amenintat cu plangeri in contencios administrativ si anchete DNA, punand sub semnul intrebarii statutul juridic al unor consilieri care au migrat de la un partid la altul, contestati de propriile partied, si vorbind despre riscul ca, din cauza lor, hotararile votate in plen sa fie lovite de nulitate. Mai exact, este vorba despre consilierul Dan Paun (fost PUER, apoi independent, iar mai nou, membru PLR), precum si consilierii Georgica Sterian ( fost PP-DD, trecut la PNL), Cosmin Pavaloiu si Gigel Cismas (trecuti de la PP-DD, la UNPR).

Primarul Aurel Simionescu a declarat ca  are stiinta despre aceste cazuri si asteapta documente de la toate partile implicate, pentru ca juristii sa-si spuna parerea si a sugerat ca subiectul sa fie propus spre discutie pe ordinea de zi, sau sa fie amanat pentru urmatoarea sedinta. Consilierul PDL Simona Draghincescu a declarat insa ca daca nu se lamureste pe loc situatia, exista riscul ca hotararile luate cu votul celor in cauza sa fie nule de drept si chiar ca ceilalti alesi, care stiau ca mandatul celor patru nu este valid si deci, ca sunt in ilegalitate, sa ajunga sa dea cu subsemnatul la DNA, asemeni unor consilieri din Medias.

“Nu stim exact care este situatia lor din punct de vedere juridic si din acest motiv, consilierii PDL vor parasi sala. Consideram ca la aceasta sedinta participa persoane care nu au calitatea de consilier, drept pentru care consideram ca sedinta nu poate sa fie sustinuta. Daca nu s-a intamplat nimic pe tema asta, sper ca pana la urmatoarea sedinta se vor clarifica aceste lucruri si verbal, si in scris”, a spus Draghinescu.

Fiindca secretarul municipiului a declarat ca trebuie amanata pentru urmatoarea sedinta discutarea in plen a acestei probleme, pe motiv ca nu sunt intrunite conditiile legale ca subiectul sa fie discutat si decis in sedinta de azi, cei doi reprezentanti ai PDL, Draghincescu si Marian Fusea, s-au retras, iar taranistul Laurentiu Chiru s-a abtinut de la vot intreaga sedinta.

Amintim ca Dan Paun este contestat de PER, care a cerut incetarea inainte de termen a mandatului sau,  pe motiv  ca fost exclus din partid, iar ceilalti trei consilieri vizati sunt contestati de fostul lor partid, PP-DD, din acelasi motiv: excludere.