Simionescu a primit din 27 august o cerere de incetare a mandatului consilierului Paun

1

Desi pe data de 28 august, primarul Brailei, Aurel Simionescu, declara intr-o conferinta de presa ca nu a primit nicio sesizare oficiala legata de situatia consilierului municipal Dan Paun si ca atare, nu are de ce sa dea in analiza juristilor institutiei verificarea legalitatii mandatului sau, situatia nu statea chiar asa. Mai exact, la Primaria Braila s-a trimis inca din data de 27 august o adresa oficiala din partea conducerii centrale a PER, prin care lui Simionescu i se cerea sa initieze un proiect de hotarare pentru constatarea incetarii mandatului de consilier local municipal al lui Dan Paun si inlocuirea acestuia cu Mihai Chelu. Solicitarea conducerii PER era argumentata prin faptul ca incepand din data de 1 august, Dan Paun se inscrisese in Partidul Liberal Reformator.

In documentul amintit se precizeaza, citandu-se din prevederile legale: “Calitatea de consilier local sau consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a  mandatului, in urmatoarele cazuri: (…)  Pierderea calitatii de membru  al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales”.

Adresa amintita a fost transmisa in format electronic pe adresa Primariei Braila pe data de 27 august, cu solicitare de numar de inregistrare, insa fiindca acest numar nu a fost primit, reprezentantii PER s-au deplasat personal la Primarie si au depus pe 28 august, dimineata, o noua adresa, pe hartie, la care au primit si numar de inregistrare: 35342/ 28.08.2014.

Amintim ca in cazul in care se va dovedi ca din punct de vedere legal, mandatul de consilier al lui Dan Paun – fost membru PUER, apoi (cand PUER a fuzionat prin absorbtie cu PER) independent, actual membru PLR -, a expirat  pe 1 august, iar votul sau nu mai este valid, exista riscul ca zeci de hotarari ale Consiliului Local Municipal Braila sa fie lovite de nulitate.