Un nou corp de cladire a fost inaugurat astazi, la Liceul de Arta din Braila

Image9  Image5

Debut de an scolar intr-un nou corp de cladire, la Liceul de Arta “Hariclea Darclee” din Braila. Dupa 22 de ani in care imobilul din Calea Galati a stat in paragina, din lipsa de fonduri, si in care copiii au fost inghesuiti in spatii stramte si improprii desfasurarii orelor de practica artistica, acum, elevii au la dispozitie sali spatioase, moderne, cu dotari speciale pentru coregrafie, arta plastica, muzica si actorie.

“Sunt conditii foarte bune, vizavi de tinuta atelierului. Noi o sa intronam o atmosfera de lucru, de atelier de arte plastice – mai exact, pictura si sa speram ca si copiii vor fi receptivi la aceste conditii deosebite si vom obtine rezultate pe masura”, ne-a declarat  prof. Nela Constatinescu.

“Incercam, daca ni se permite, pentru ca avem acel Festival de teatru – concurs Stefan Mihailescu Braila, incercam sa denumim sala de actorie sala <<Stefan Mihailescu Braila>> si pot sa va spun ca astazi se implinesc 10 ani de cand, impreuna cu domnul Adrian Simion, am infiintat sectia de teatru a Liceului de Arta din Braila. Acum avem conditii cu care rivalizam, poate, chiar cu Academia de Teatru si Film din Bucuresti”, a spus prof. Nicoleta Branzia.

“Vreau ca pe acesti copii, sau pe multi dintre ei, sa-i regasim la Teatrul <<Maria Filotti>>, la Teatrul <<Carabus>>, deci in formatul asta, mergem pe o structura care sa ne asigure noua generatie, ca noi n-o sa mostenim pamantul”, a cerut Aurel Simionescu, primarul Brailei.

“Cladirea a fost reabilitata pe parcursul a un an si vreo doua luni, cu fonduri exclusiv de la Primaria Braila, cu dotari cu tot ne apropiem de o investitie de 65.000 Ron si inca n-am terminat aici”, a precizat prof. Neculai Enea, directorul Liceului de Arta “Hariclea Darclee”.

Conducerea liceului spera ca in viitorul apropiat sa fie reabilitat si cel de-al doilea corp de cladire din Calea Galati, care este acum o ruina, in care nici nu se mai poate intra, daramite sa se tina cursuri.