Botea: Doamna Parlog este o solutie de avarie la Inspectoratul Scolar

insp. scolar

Presedintele PMP Braila, profesorul Viorel Botea, este de parere ca noul inspector scolar general adjunct, Carmen Parlog, este doar “o solutie de avarie”, pana dupa alegeri. Botea considera ca inspectorul scolar general Iulian Danielescu a facut aceasta alegere, pentru a ocupa postul ramas liber in urma demisiei lui Marius Damian, fiindca Parlog este unul dintre oamenii sai de incredere: “Doamna Parlog a fost adusa pentru ca este un om de incredere al domnului Danielescu si un om care poate sa execute corect ordinele pe care le primeste”.

Intrebat daca este de parere ca aceasta se va descurca in noul post de la ISJ, liderul PMP a spus: ”Dansa a fost inspector scolar adjunct, dar in momentul de fata chiar are foarte multe lucruri grele de rezolvat. Sunt multe laude pe care, in general, sistemul i le-a adus doamnei Parlog, dar eu nu pot sa spun decat ca in ultimii doi ani, la Colegiul <<Nicolae Balcescu>>, unde a fost director, nu mai avem destui elevi ca sa ne facem clasele. Si cred ca asta este un argument care spune tot. Anul trecut au fost cinci elevi care s-au luat in sesiunea a doua, anul asta au fost parca vreo 15. Iar media de admitere la noi, la <<Balcescu>>, a scazut dramatic. 5,71 a fost media de admitere la cei care au venit ultimii.

Eu cred ca doamna Parlog, in momentul de fata, este o solutie de avarie pentru Inspectorat, urmand ca dupa castigarea alegerilor sa apara cu adevarat persoanele care trebuie acolo, la ISJ. Pentru ca mai este un aspect: din informatiile pe care le am eu, foarte multi profesori care au fost solicitati sa fie inspectori nu au dorit acest lucru”.

Precizam ca Florentina Carmen Pirlog este profesor de geografie si de limba germana si a mai ocupat functia de inspector adjunct al Brailei la inceputul anilor 2000.