Perchezitii DNA la liceele “Nicolae Iorga” si “Panait Istrati”, din Braila

4   3

Procurorii DNA au tulburat astazi apele in invatamantul brailean. Liceele “Nicolee Iorga” si “Panait Istrati” din municipiu au fost “calcate” in acesta dimineata de reprezentantii DNA Galati, care au ridicat mai multe documente. Mai exact, de la liceul “Panait Istrati” au ridicat aproape 200 de teze de bacalaureat, de la sesiunea din toamna, iar de la liceul “Nicolae Iorga” au fost luate cataloage, procese verbale, precum si alte documente scolare ce vizau situatia a doi elevi ai acestei institutii de invatamant.

“Au venit domnii de la DNA si mi-au aratat un mandat de perchezitie cu privire la niste teze de bacalaureat. Liceul nostru a fost centru de evaluare, nu centru de examen, deci aici s-au corectat niste teze. Noi le-am oferit ceea ce aveau nevoie, adica tezele de matematica si de fizica, cu borderouri, dansii au numerotat aceste documente si le-au luat, aratandu-mi ca au un dosar penal pentru aceste teze. Au cautat teze pentru anumite discipline, adica matematica si fizica. Precizez ca noi am fost doar centru de corectare, deci noi, profesorii  din scoala, nu am avut acces, am fost doar ca o gazda, am oferit spatiul liceului si am arhivat aceste teze. La noi s-au evaluat lurarile din doua centre de examen, de la <<Saligny>> si <<Brancoveanu>>”, ne-a declarat Adelina Barda, directorul Liceului “Panait Istrati”.

“Nici eu nu stiu bine ce s-a intamplat, ni s-au solicitat documente, respectiv cataloage si niste documente pentru doi elevi din scoala. E o ancheta ce vizeaza doi elevi din scoala care au fost discutati in Consiliul profesoral, o ancheta… au fost niste discutii legate de absente si domnii de la DNA au cerut lamuriri despre aceasta problema. Nu sunt elevi cu probleme… Nu au nici legatura cu bacalaureatul de toamna”, ne-a spus, la randul sau, directorul Liceului „Iorga”, Simona Doroftei.