Premiera la Teatrul „Maria Filotti”: INDOIALA

afis mic Indoiala  Indoiala

Teatrul „Maria Filotti” Braila va invita sambata, 1 noiembrie si duminica, 2 noiembrie, la Sala Studio  la  premiera nationala INDOIALA, de John Patrick Shenley. Textul este premiat  cu Premiul Pullitzer pe 2005 pentru  dramaturgie, iar din distributie fac parte: Emilian Oprea, Liliana Ghita, Corina Moise si Ramona Ginga. Regia este semnata de Eugen Gyemant, iar scenografia, de Cristina Milea.

Eugen Gyemant este un tanar regizor clujean in varsta de 28 de ani. Publicul brailean a apreciat si aplaudat  spectacolul sau „Julius Caesar”,  de William Shakespeare, precum si doua reprezentatii  prezentate in cadrul proiectului T.M.F. Independent – „Bullets over Lipscani”, dupa Woody Allen si „Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare”.

Acest proiect face parte din programul managerial “Impreuna invingem criza”  si propune spre dezbatere una dintre cele mai actuale si necesare probleme ale timpului nostru – si anume cum se plaseaza individul in relatia sa cu credinta si cu provocarile perioadei tehnologice .

„O poveste spusa, traita de actori si speram, asumata de catre spectatori  cu <<sufletul la gura>> , patru recitaluri actoricesti  dirijate cu siguranta si maiestrie de regizorul Eugen Gyemant”, declara directorul teatrului brailean, Lucian Sabados.

„Indoiala” este o poveste despre fragilitatea reala a convingerilor noastre si despre puterea de care avem nevoie, pentru a putea trai într-o lume în care nu stim cu adevarat care este binele si raul.

 „Indoiala poate fi o legatura la fel de puternica si de eliberatoare ca certitudinea. Cand esti pierdut, nu esti singur”, spune Eugen Gyemant.