Rotaru: Trebuie dizolvat Consiliul Judetean Braila

P1070137

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru s-a convins, in ultima perioada, ca situatia de haos si de blocaj din Consiliul Judetean Braila se agraveaza, pe masura ce trece timpul, in loc sa se clarifice lucrurile. Rotaru da vina pe PNL si PDL, care, in opinia sa, incearca sa-si mentina omul la conducerea CJ (respectiv pe vicepresedintele liberal Ovidiu Nechita), in ciuda faptului ca nu au voturile necesare pentru a-l sustine, pentru ca sunt in minoritate: “Eu cred ca in continuare Consiliul Judetean se afla in blocaj, cred ca in continuare cei care detin o minoritate in ceea ce priveste numarul de consilieri incearca sa-si impuna un punct de vedere, contrar regulilor democratiei, pentru ca ar trebui sa dicteze majoritatea. Sigur, pe o lacuna legislativa, sau pe o scapare a legii, care nu reglementeaza foarte clar asemenea  situatii, ne aflam intr-un blocaj din care noi am incercat  sa iesim. Poate n-a fost cea mai buna modalitate aceea pe care am aplicat-o in prima faza, dar astazi, in continuare, ACL-ul doreste, pe o minoritate, sa impuna decizii, sa aiba conducerea Consiliului Judetean, sa se duca in aceasta zona in care sa hotarasca, contrar logicii si regulilor democratiei.

Probabil ca ne indreptam spre alegeri anticipate; punctul meu de vedere astazi este acela de a dizolva Consiliul Judetean, de a avea alegeri pe aceasta zona si de a ajunge la o noua formula, care sa functioneze. Blocajul este generat de o lacuna a legii, cum am mai spus, si de pozitia pe care o au cei care sunt in minoritate in CJ”.

Intrebat daca i se pare o idee buna cea sugerata de liderul PNL local Catalin Boboc, privind demisia tuturor consilierilor, precum si a celor aflati pe listele electorale la alegerile pentru CJ in 2012, Rotaru a spus: “Mie mi se pare fezabila orice actiune in conformitate cu legea. Suntem in situatia in care trebuie sa deblocam CJ prin orice modalitate, dar modalitati permise de lege, nu putem sa inventam, pentru ca tot ce s-a facut cu incalcarea legii a fost atacat de Prefectura”.