Urban art, in Gradina Publica

DSC_0782  DSC_0801

Brailenii care au trecut in ultimele zile prin Gradina Mare au putut observa in zona treptelor o schimbare substantiala de aspect, care da un plus de frumusete peisajului urban. Mai exact, este vorba despre faptul ca treptele au fost pictate, in cadrul unui proiect Urban art demarat in joaca, dintr-o simpla dorinta de a oferi ceva frumos orasului.

Proiectul a fost realizat de Andreea Stoica (foto), a tanara braileanca ce a invatat “ca orice lucru trebuie sa poarte amprenta celui care il foloseste, ca nu trebuie sa te pierzi in multime si ca poti fi cine vrei tu”. Andreea mai spune ca „atunci cand tinzi sa te adaptezi noilor trenduri ale pietei si societatii de consum, cand totul devine relativ de la o zi la alta, pastrarea identitatii personale poate ajunge la rang de provocare. Este cu atat mai greu, cu cat informatia te agreseaza din toate partile si simti ca nu ai nici indemanarea, nici cunostintele, sau talentul pentru a excela si te vezi obligat sa accepti o oarecare mediocritate generalizata, in care termenul <<frumos>> este privit ca ceva extrem de superficial si efemer”.

Andreea Stoica a absolvit Liceul “Gh. M. Murgoci” si Facultatea de Marketing, iar de circa 6 ani se ocupa de design de interior in Bucuresti si in Constanta. Ea a  inceput acest proiect din dorinta de a face ceva pentru orasul in care a copilarit si dintre toate variantele Urban art, aceasta i s-a parut cea mai potrivita. Desi este prima sa lucrare de acest gen, cu ajutorul lui Mario Apostol, un alt brailean dornic sa-si infrumuseteze orasul, s-a pus pe treaba si a impodobit treptele cu motive traditionale romanesti. Desenele au fost facute intai cu creta si apoi, acoperite cu vopsea pentru piatra.

Cu sprijinul Primariei Municipiului Braila, cea care i-a asigurat toate materialele necesare, tanara  spera sa mai faca proiecte care sa dea o tusa de personalitate unor zone circulate din Braila.