Dupa patru luni petrecute in Franta, un brailean a constatat ca i-a fost furata casa caramida cu caramida

12  13

A fost plecat patru luni in strainatate, sa-si caute o slujba, iar la intoarcere, a descoperit ca i-a fost demolata casa – i s-a intamplat unui brailean care, atunci cand a revenit in tara, a descoperit ca hotii i-au vandalizat locuinta din cartierul Lacu Dulce, furand tot ce se putea folosi in propriile gospodarii, sau vinde.

Viorel Dumitru are 49 de ani si dupa ce sotia si copilul sau au murit de SIDA, a plecat  in Franta, incercand sa-si schimbe viata in bine si sa castige suficienti bani cat sa-si poata urma tratamentul, pentru ca sufera si el de aceeasi boala. Dupa patru luni in care a trait de azi pe maine, fara sa-si poata gasi o slujba, el s-a intors acasa, insa a constatat, socat, ca din locuinta sa, care avea doua camera si un hol, fusesera rase de pe suprafata pamantului holul si una dintre incaperi, iar din cealalta mai ramasesera doar peretii, din care hotii nu apucasera sa fure toate caramizile.

 “Cand am venit acasa, am gasit casa demolata. Din cate am inteles de prin vecini, cei care au furat materialele le-au bagat la foc, iar tabla de pe casa au dus-o la fier vechi. Nu stiu ce au facut, dar stiu ca din casa mea nu a mai ramas nimic. Aveam doua camera si un hol intre ele. Vedeti si dvs ca acum n-a mai ramas nici urma ca ar fi existat aici una din camere si holul, nu mai sunt decat peretii daramati din ce era dormitorul. Si cand am venit eu, in fostul meu dormitor, care nu mai avea nici geemuri, nici usa, era facut grajd, am gasit un cal inauntru. Acum dorm pe unde apuc, fiindca aici nu pot sa stau, este clar ”, ne-a spus Viorel  Dumitru.

El are si banuieli cu privire la vecinii care au facut acest lucru si chiar i-a confruntat direct, insa acestia nu au recunscut nimic si cum nu are dovezi, omul si-a luat gandul ca ar mai putea recupera macar ceva materiale. Acesta este si motivul pentru care nu a mai facut reclamatie la politie, fiindca este singur ca nimeni nu va oferi niciun indiciu cu privire la identitatea hotilor.

Vecinii admit ca imobilul a disparut sub ochii lor, insa spun ca nu stiu cine a furat, fiindca hotii veneau noaptea si ei nu au vazut cine sunt.

Barbatul, ramas fara un acoperis deasupra capului, a cerut ajutor de la Primarie, insa ne-a declarat ca i s-a spus ca sunt sanse mici sa primeasca o locuinta sociala, fiindca lista solicitantilor e lunga, iar municipalitatea nu are suficiente spatii disponibile.