Mortu: Imi doresc o colaborare cu consilierii PNL, dar nu numai cu ei, cu toate grupurile din CJ

P1090281

Noul presedinte interimar al Consiliului Judetean Braila, profesorul Viorel Mortu (PSD), a anuntat din prima sa zi de mandat ca isi doreste o colaborare cu  toate partidele care au reprezentanti in acest for legislativ local. El ne-a declarat ca toate partidele au proiecte viabile, care trebuie respectate si sustinute, atat timp cat sunt in interesul comunitatii: “Am auzit si eu acele declaratii ale celor din PNL, ca ar fi dispusi ca colaboreze cu mine. Evident ca imi doresc o colaborare cu liberalii, dar nu numai cu ei, cu toti consilierii judeteni, cu toate grupurile din CJ.  Vom sta de vorba cu totii, pe toate proiectele de hotarari – neindoielnic, este  o prioritate. Am vazut si astazi o serie dintre proiectele lor, proiecte viabile, care trebuie luate in seama, respectate, pentru ca sunt eficiente pentru braileni”.

Intrebat daca asa cum s-a razgandit asupra preluarii functiei de vicepresedinte CJ Braila – despre care initial spunea ca nu-l intereseaza -, este posibil sa reevalueze situatia si in privinta unei posibile candidaturi a sa la functia de presedinte CJ, anul viitor, Mortu ne-a spus:  “Nu, nu, e prea mult… Imi cereti prea mult! Acum sunt sub imperiul emotiilor, discutiei de astazi…”. Altfel spus, Mortu nu a exclus  clar aceasta varianta.

Amintim ca potrivit presedintelui PSD Braila, Mihai Tudose, candidatul  partidului pentru functia de presedinte CJ Braila va fi Francisk Iulian Chiriac. Acelasi Tudose spunea ca propunerea PSD pentru functia de vicepresedinte CJ va fi Ionel Avram, insa astazi, s-a dovedit ca locul lui Avram a fost luat de Mortu…