Boboc: Viorel Mortu trebuie sa arate ca nu este doar un pansament menit sa acopere nelegiuirile lui Stancu

P1070959

Co-presedinte PNL Braila, Catalin Boboc, declara ca noul presedinte interimar al Consiliului Judetean, Viorel Mortu (PSD), este “un profesionist desavarsit”, de a carui onestitate nu se indoieste. Liderul liberal ii atentioneaza insa pe social-democratii brailenii ca numai cu o singura floare (administrativa) – respectiv cu un singur om corect – nu se face primavara, iar PSD-ul nu va reusi sa-si spele pacatele ultimilor ani, care au constituit “Epoca Stancu”.

Boboc saluta primele proiecte anuntate public de presedintele Viorel Mortu si spera ca acesta sa reuseasca sa le si puna in practica: “Domnul profesor Viorel Mortu, actualul presedinte interimar al Consiliului Judetean Braila, este un profesionist desavarsit, caruia nu avem ce-i reprosa pana in acest moment, cu privire la onestitatea sa. Totusi, nu putem omite faptul ca domnul Mortu, consilier judetean PSD, vine ca un pansament de circumstanta dupa o perioada de 10 ani, in care Gheorghe Bunea Stancu, fostul presedinte al CJ Braila, a transformat judetul in propria mosie, neinteresandu-l de nimeni si nimic, in afara propriilor interese.

Domnul Viorel Mortu a facut publice, in primele zile de la numirea sa, unele initiative, pornind de la teatru, in localitatile brailene si pana la plimbari cu vaporasul pe Dunare pentru elevi, incercand o noua abordare, dupa atatia ani de batjocura PSD-ista. PNL saluta initiativele domnului profesor Viorel Mortu, insa il anuntam ca astfel de proiecte nu necesita dezbateri nesfarsite, ci trebuie puse in practica, iar situatia judetului cere imperios solutii la marile probleme pe care Gheorghe Bunea Stancu le-a lasat in aer.

Am vazut declaratiile domnului presedinte interimar Viorel Mortu, care a spus ca isi poate asuma conducerea judetului si pana in 2016, nu doar pana la organizarea alegerilor anticipate din acest an. O vointa puternica, pe care speram ca va reusi sa o finalizeze, tinand cont de investitiile lasate intr-un picior si astfel sa dea, in sfarsit, o forma zecilor de milioane de euro care au fost alocate haotic de administratia PSD, fara o analiza asupra oportunitatii si fara a pune pe primul loc nevoile brailenilor. Avem cladiri reabilitate care sunt goale, negasindu-le nimeni un rost, dar care lunar inghit bani publici pentru intretinere; avem societati infiintate de CJ, dupa bunul plac al lui Stancu, care sunt reale gauri negre, prin care banii brailenilor dispar peste noapte. Toate acestea, dar si multe altele, trebuiesc puse pe un fagas normal, pentru ca domnul profesor Viorel Mortu sa dovedeasca cetatenilor ca nu este, cum am mai spus, doar un pansament menit sa acopere nelegiuirile epocii PSD-istului Stancu.

As dori sa le transmit social-democratilor un singur lucru: Nici zece pansamente, zece oameni corecti, zece vorbe frumoase spuse cu talc, nu ii vor face pe braileni sa uite cei 10 ani in care Bunea Stancu a facut ce a vrut cu acest judet”.