Botea: Tot ce inseamna european in Braila este in ruina

P1090590

Presedintele PMP local, Viorel Botea, este de parere ca la modul la care arata orasul Braila acum, nu are sanse sa obtina titlul de Capitala culturala europeana in anul 2021, asa cum se intentioneaza. Liderul PMP spune ca tot ce inseamna europenism in Braila este in ruina si daca cladirile, strazile, structurile respective nu vor fi reabilitate, orasul nu poate aspira la un asemenea titlu important:  “Cum poti tu, intr-un oras in ruina, sa organizezi niste activitati de nivel european? Pai tu in primul rand trebuie sa arati ce ai mai frumos in acest oras. Ce ai cel mai frumos? Biserica Greaca  este in ruina. Biserica Catolica e cat de cat, Biserica  Armeneasca e facuta praf, Moscheea nu mai exista, Piata Traian si strada Republicii arata cum arata. Acestea sunt locurile care intr-adevar ar trebui sa demonstreze ca esti un oras european, ca ai o gramada de natii care au trait si traiesc aici, pe pamantul asta. Toate lucrurile astea nu sunt realizate si se puteau face, daca se dorea cu adevarat.

In primul rand tu n-ai drumuri ca sa ajungi la Braila, ca daca vii de la Focsani, iti rupi masina in doua. Daca vii dinspre Slobozia sau dinspre Buzau, nu sunt drumuri care sa-ti permita un trafic rapid. Dar mai mult, in orasul Braila, tot ce inseamna european este in ruina si daca vrei intr-adevar sa faci aici Capitala culturala europeana, trebuie sa faci infrastructura.

Si toate astea an de an se degradeaza din ce in ce mai tare. Toate aceste cladiri si toata aceasta infrastructura create de-a lungul anilor reprezinta certificatul de nastere al Brailei. Acest certificat de nastere, din nefericire, putrezeste in fiecare zi cate un pic, iremediabil. Este un patrimoniu pe care noi il lasam sa moara in fiecare zi”.