Catapana: Presedintele CJ Braila, Viorel Mortu, va avea sprijinul meu, fara nicio problema

P1090052

Consilierul judetean Marian Capatana (independent) este de parere ca n-ar fi o idee rea aceea de prelungire a interimatului presedintelui CJ Braila, Viorel Mortu, pana in 2016, daca se va intarzia cu organizarea alegerilor anticipate, in acest an. Capatana este convins ca daca va ramane sef al Consiliului Judetean pe formula interimara pana in 2016 – cand se vor organiza alegeri la termen la presedintia CJ Braila -, Viorel Mortu (PSD) va face treaba buna: “Din cate stiu eu, potrivit cadrului legal, cu sase luni inainte de data alegerilor la termen nu se mai pot organiza alegeri anticipate. Daca ne apropiem de cele sase luni si Guvernul decide sa nu se mai faca alegeri la CJ Braila nu ar fi o solutie rea, pentru ca s-ar cheltui niste bani inutil, pentru 7 luni. Parerea mea este ca Guvernul va analiza, pentru ca situatia este complexa la nivel national, nu este numai la Braila.

Eu cred ca o sa facem treaba cu domnul presedinte Viorel Mortu; este un intelectual, este un om de calitate, cu deschidere fata de initiativele si efortul fiecarui consilier. Eu din start am votat pentru domnul Viorel Mortu, ca presedinte interimar. Important este sa faca ordine. Deocamdata nu discutam de proiecte de anvergura la CJ, avem nevoie de o perioada in care sa fie ordonate lucrurile, ca sa functioneze normal. Deci presedintele Viorel Mortu va avea sprijinul meu, fara nicio problema”.

Amintim ca problema intarzierii organizarii de alegeri pentru presedintia CJ Braila se pune in contextul in care fostul presedinte CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a contestat in instanta revocarea sa din functie, iar procesul poate sa dureze luni de zile.