Corpul de Control al primului ministru continua verificarile la CJ si Prefectura Braila

P1070087

Dupa mica vacanta administrativa ce a fost luata in Consiliul Judetean Braila, cu ocazia Craciunului si Revelionului, nu doar functionarii publici au revenit la munca saptamana aceasta in institutia amintita, ci si inspectorii Corpului de Control al primului ministru, care au descins in institutie in urma cu cateva saptamani.

„Controlul a inceput in ultimele zile  ale anului 2014 si a reinceput  luni, urmand sa continue inca vreo cateva zile”, ne-a declarat presedintele interimar al CJ Braila, Viorel Mortu.

Reamintim ca echipa formata din doi inspectori de la Corpul de Control al primului ministru a venit la Consiliul Judetean Braila pe 22 decembrie, pentru a face o serie de verificari privind activitatea acestei institutii. Mai exact, oficial, verificarile vizeaza urmatoarele subiecte: * respectarea dispozitiilor legale  in legatura cu organizarea si functionarea CJ; respectarea dispozitiilor legale si a reglementarilor interne referitoate la indeplinirea atributiilor de catre CJ; verificarea respectarii dispozitiilor in legatura cu atributiile si derularea contractelor de achizitii publice. Potrivit echipei de control, in functie de eventualele nereguli depistate, controlul se poate extinde si asupra unor alte teme.

In paralel cu verificarea facuta la CJ, astazi s-a reluat controlul si la Prefectura Braila.