Mortu, despre Dumitriu: Nu e vorba de experienta in administratie pentru a conduce CJ, ci de disponibilitatea de a invata

4

Presedintele interimar al Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, declara ca a fost intrebat daca poate face echipa cu persoana care este propusa de UNPR pentru functia de vicepresedinte al CJ, in locul liberalului Ovidiu Nechita. Chiar daca nu a dat nume, Viorel Mortu a spus ca si-a dat acordul pentru persoana in cauza – care, potrivit informatiilor noastre, este Emilian Dumitriu – si a precizat ca aceasta va prelua, cel mai probabil, atributiile  pe partea tehnica, in timp ce el, personal, se va ocupa de domeniile legate de cultura, invatamant si sanatate: “Am fost intrebat daca pot colabora cu persoana in cauza si am spus da. Exista la Consiliul Judetean o lista de prioritati, de obligatii, de sarcini si vom face jumatate – jumatate; cele de pe partea de tehnica vor fi luate probabil de celalalt vicepresedinte, iar cele de pe zona de cultura, invatamant, sanatate, culte, plus cele de presedinte, le voi prelua eu“.

Cat despre lipsa de experienta in administratia locala a persoanei propuse pentru functia de vicepresedinte al CJ, care este la primul mandat de consilier, Viorel Mortu a comentat: “Aici nu e vorba de experienta in administratie,  este vorba despre disponibilitatea de a invata”.

Precizam ca Emilian Dumitriu, care activeaza in prezent director la Casa Agronomului, este inginer mecanic si a lucrat in trecut la ADR, dupa care a activat in mediul privat.