Musceleanu: Sa-i dam taranului lemne si locuri de munca, si dupa aia ii ducem si balerine!

P1080463

Presedintele PP-DD Braila, Gabriel Monu Musceleanu, considera putin deplasat faptul ca noul presedinte al Consiliului Judetean, Viorel Mortu, are grija organizarii de spectacole de teatru in mediul rural, in conditiile in care locuitorii de la sate au nevoi mult mai importante decat cele culturale. Musceleanu crede exagerata si pretentia lui Viorel Mortu de „a-i scoate tinerii din carciumi si din manele” si este de parere ca unul sau doua spectacole de teatru nu le vor schimba gusturile unora care sunt obisnuiti sa bea zilnic votca “Genocid”: “Pe domnul Mortu il respect  enorm ca profesor, ca om de cultura; am vazut ca vrea sa duca Teatrul de Copii <<Carabus>> la tara, vrea sa duca <<Maria Filotti>> la sat… Du-le, frate, caldura in scoli, du-le, frate, haine, ca sunt saraci, du-le cosoare sa taie cocenii! <<Sa fie scosi tinerii din carciumi si de la manele>>?! Cum faci asta? Si unde sa-i duci, frate, pe tineri, ca si asa sunt vai de mama lor, ca beau votca de-aia <<Genocid>>, la 1 leu? Vrei sa-i scoti din carciumi? Unde-i duci, frate, pe scena la la concursul <<George Grigoriu>>?!

Fiecare om are locul lui in viata. Domnul Mortu are locul la catedra. Domnul Mortu are locul lui in Consiliu, dar daca arunci o privire de ansamblu asupra nevoilor brailenilor, asupra oraselului asta de provincie, nevoile sunt altele.

Subliniez ca o natiune fara cultura este la pamant si dumnealui are  perfecta dreptate, dar sa merg la teatru si sa-mi ghioraie matele de foame nu merge, pe cuvant! Adica haideti sa-i dam taranului caldura, sa-si dam lemne, sa-i dam locuri de munca. Aici trebuie sa vedem ce facem… Hai sa luam un tractor, tu, Consiliul Judetean, sa iei un tractor cu plug la primarie si cetateanul de la tara sa plateasca motorina si sa foloseasca in mod gratuit tractorul ala! Asta trebuie sa faca domnul Mortu – si dupa aia le ducem si <<Carabus>>, si <<Maria Filotti>> si promit ca ducem si Teatrul de Estrada <<Nae Leonard>>, cu balerine, cu tot ce trebuie!”.