Nicu Nita: Sunt mai valoroase pietroaiele, decat sportul brailean!

P1080986

Consilierul judetean Nicu Nita (PSD) a facut astazi un comentariu acid la adresa colegului sau din CJ Braila, Marian Capatana, care insista pentru organizarea unei tabere de sculptura si la importanta acestei arte, comparativ cu cea a sportului, pe care personal il sustine. Nita a dat glas nemultumirii sale in contextul in care, la finele sedintei Consiliului Judetean, presedintele Viorel Mortu a solicitat unor alesi care-si prezentasera anterior diverse proiecte sa vina cu documente si propuneri clare, pe marginea carora sa se poata discuta la obiect. Dupa ce i-a cerut lui Marian Capatana sa formuleze in scris, la modul concret, ce doreste si ce poate face CJ legat de tabara de sculptura, seful judetului i s-a adresat lui Nita, cu o solicitare similara, dar legata de sport. Mai exact, Viorel Mortu i-a cerut consilierului PSD sa vina cu o propunere detaliata, in scris, legata de infiintarea unui club sportiv care sa apartina CJ si sa fie finantat din bani publici.

“Nu, multumesc, sunt mai valoroase pietroaiele, decat sportul brailean”, a fost raspunsul consilierului Nicu Nita, aluzie la proiectul taberei de sculptura respinsa in mai multe randuri de fostul presedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, pe motiv ca se solicitau fonduri exagerat de mari. Indemnat de colegii social-democrati, Nita s-a razgandit insa, si a spus ca va veni cu un proiect legat de un club sportiv care sa functioneze sub autoritatea Consiliului Judetean.

“Eu nu am spus de dirt-track, eu am spus de un club sportiv care sa cuprinda nu numai o sectie de dirt-track, ci toate disciplinele sportive care pot sa ia amploare si sa aiba o finantare sigura, nu ca finanteaza Nita sau altul. E nevoie de un club aflat sub tutela CJ, ca sa aiba o finantare sigura si sa avem si noi la Braila un sport de performanta, nu sport de buzunar”, ne-a declarat consilierul judetean, care este prim-vicepresedinte al Federatiei Romane de Motociclism si care sustine financiar de ani de zile dirt-track-ul brailean.