Petrea: Schimbarea liberalilor nu se va face peste noapte si nu se va face in totalitate

P1080900

Liderul UNPR Braila Dorin Silviu Petrea declara ca nu s-a luat inca nicio decizie in cadrul partidului, pe tema debarcarii liberalilor din functiile de conducere de la nivel local. Petrea spune ca UNPR-istii asteapta sa revina in Braila presedintele lor, Marioara Nistor, pentru a se lua o decizie pe acest subiect: “Am avut niste discutii in interiorul partidului, dar de-abia maine le vom finaliza, fiindca trebuie sa vina si doamna presedinte Nistor, care este plecata. Maine vine si tot maine vom relua discutiile. Nu am luat nicio decizie inca. Cand vom lua o decizie in partid, vom discuta si cu colegii de alianta”.

In ceea ce-l priveste, Petrea este de parere ca nu pot fi debarcati din functii toti liberalii, pentru ca sunt prea multi si s-ar provoca un haos. El crede ca ar trebui luati in colimator doar cei care nu au performat in functiile pe care le detin in administratia locala: “Daca spunem sa fie debarcati liberalii, e o chestie dificila, pentru ca PNL-ul, la nivel de judet, are foarte multi pozitii luate politic si ca sa-i dai la o parte si sa faci maine o schimbare in totalitate e practic imposibil – dar asta inseamna ca in viitor se vor face schimbari si  asta mai ales acolo unde oamenii PNL-ului nu au performat. Adica nu venim si dam pe toata lumea afara, fiindca ne-am inteles noi si am hotarat noi. Trebuie sa schimbam acolo unde avem mesaje din partea cetatenilor, dar si a primarilor si a oamenilor din sistem ca lucrurile nu au mers cum trebuie. Deci nu se va face peste noapte si nu se va face in totalitate”.

Pe de alta parte, Petrea admite ca daca nu se elibereaza niste posturi de conducere, UNPR-ul nu va avea in ce functii sa-si plaseze oamenii, ca sa participe si ei la guvernarea locala, asa cum au cerut partenerilor de alianta.