Primarul Malinche: Platesc eu 1000 de euro din buzunar, numai sa se repare DJ 255 A!

P1090482

Primarul comunei Gropeni, Stan Malinche,  a cerut presedintelui Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, ajutor pentru repararea DJ 255A. Malinche a precizat ca de mai bine de un deceniu, acest drum nu a fost reparat: “Va marturisesc ca de 11 ani, de cand sunt primar, nu s-a bagat nici macar o lama de autogreder. Am intervenit in nenumarate randuri, atat scris, cat si verbal, dar nu stiu de ce , probabil intentionat, nu se doreste sa se faca drumul asta – si ma refer la tronsonul Gropeni-trecere bac-drumul european. As dori, daca sunteti in asentimentul nostru, sa reparam intai drumurile judetene si precizez ca acest drum este impracticabil, la ora actuala. Nu sunt lipsit de bun simt, ca sa spun asa, dar intentionez in perioada urmatoare sa chem media locala si centrala, sa vada acest drum, pentru ca banuiesc ca nu mai exista nicaieri in tara asa ceva. Ne apucam sa facem asfalt in dreptul lui tata Floarea la nu stiu ce catun, in detrimentul drumurilor judetene. Eu cred ca drumurile judetene sunt de interes pentru toti cetatenii – nu zic ca la tata Floarea nu trebuie asfalt in fata portii, dar cred ca la acest moment nu suntem pregatiti pentru asa ceva. Proiectul pentru acest drum judetean exista la CJ, s-a poticnit la vremea respectiva de 1.000 de euro, care insemna reactualizarea acestuia si va spun in fata tuturor ca eu platesc 1.000 de euro din buzunarul propriu, numai sa se puna acest proiect pe Ordonanta 28, pentru finantare”.

Ionel Pusca, director in cadrul CJ, i-a dat raspuns primarului Malinche: “Am vrut sa reabilitam drumul asta cu ajutorul celor care incercau sa realizeze parcul eolian; n-am reusit. Am realizat un proiect acum cativa ani si nu e numai pentru Gropeni, ci acopera zona Silistraru – Unirea -Gropeni bac, peste 20 de km; il actualizam si pentru ca va costa mai mult, va fi pe depus pe POR (Programul Operational Regional- n.r.)”.

„Astea cu POR, POS, sau cum s-or mai numi programele astea, sunt doar vorbe. Ne-am saturat de povesti de-astea! Drumul sta nereparat de ani de zile, iar noi asteptam bani de la POR, cand se putea aloca 1.000 de euro pentru un proiect, ca sa prindem finantare pe Ordonanta 28…”, a mai comentat Malinche.