Simionescu: Nu e treaba ISU sa dea turturii jos de pe institutiile publice!

IMG_20140206_114317

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, le cere conducerilor scolilor din municipiu sa gaseasca solutii pentru a curata acoperisurile de turturii care s-au format in ultima perioada si sa nu se mai bazeze pe interventia pompierilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta(ISU).

Simionescu a explicat astazi, intr-o conferinta de presa, ca nu este datoria ISU sa stea iarna de iarna la dispozitia institutiilor publice si sa le rezolve acestora pe gratis problema turturilor, iar propietarii cladirilor trebuie sa-si gaseasca solutii proprii, apeland, eventual, la serviciile unor firme specializate: “O sa am o discutie si cu prietenii nostri de la scoli, care sunt institutii subordonate noua, pentru ca in fiecare iarna se fac turturi care sunt periculosi. Eu inteleg ca ajuta ISU, dar dincolo de faptul ca trebuie sa intervina, ISU are atributii la un alt nivel, nu poate sa devina un inspectorat care vine si da turturii jos pe la fiecare, sau da zapada de pe acoperisurile institutiilor publice. Fiecare dintre aceste institutii trebuie sa gestioneze intr-un fel faptul ca iarna avem zapada pe casa si avem turturi. Ei trebuie sa intervina in cazuri de urgenta. Eu stiu ca sunt cladiri inalte, dar ISU a intervenit si i-a ajutat si acum un an, si acum doi ani, si acum trei ani; dar pana cand?!

Nu-i cladirea mea, eu, ca proprietar – indiferent cine este acela – nu trebuie sa am o initiativa, sa vad ce fac cu ea? Pai atunci sa vina si la mine acasa ISU sa dea turturii, ca eu n-am o scara sa-mi pun! Solutia este ca fiecare dintre proprietari, indiferent de natura lor, sa stie ca o sa aiba turturi si probabil ca exista fel de fel de firme specializate care pot interveni. De acord ca exista ISU, dar ISU are la urma un “U” – “Urgenta”. Pai e urgenta ca am turturi iarna?! Eu stiu ca e gratis daca face ISU astfel de operatiuni, dar nu se poate continua asa!”.