Social-democratii braileni dau ca sigura constructia podului peste Dunare

198331_122811751192427_917156223_n

Social-democratii braileni sunt entuziasmati in legatura cu anuntul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, privind lansarea procedurii de licitatie deschisa pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Constanta-Tulcea-Braila. Proiectul include constructia podului peste Dunare si are o valoare estimata de 1,3 miliarde euro, potrivit datelor din varianta revizuita a raportului privind Master Planul de Transport. Social-democratii locali sustin ca acest anunt reprezinta, de fapt, garantia ca podul despre care se vorbeste de zeci de ani, acum chiar se va construi.

*Viorel Mortu, presedintele interimar al Consiliului Judetean Braila: “In opinia mea, acest anunt este un semn clar ca se va construi podul peste Dunare”

*Nicu Nita, consilier judetean: “Este o veste extraordinar de buna pentru braileni, la acest inceput de an. Dar nu numai pentru braileni, dar si pentru tulceni si pentru galateni. Este o dovada ca sigur se va face podul“.

*Florin Mircea, directorul Zonei Libere Braila: “Cu siguranta va exista un rulaj mai mare de marfuri prin zona noastra, avand in vedere ca suntem si port la Dunare, dar si prin faptul ca exista posibilitatea de a tranzita municipiul si judetul Braila. In acelasi timp, se vor atrage noi investitii si investitori. Este un lucru extraordinar de bun. De fapt, din punctul meu de vedere, semnalul clar ca se va face acest pod a fost dat la sfarsitul anului trecut, cand s-a discutat despre acel Master Plan pe transporturi. Pana la urma, cu siguranta se va face pod la Braila”.

Precizam ca CNADNR intentioneaza sa transforme in drum expres o portiune a actualulului DN22, care face legatura intre Constanta, Tulcea si Braila. Mai exact, „se va face conexiunea drumului national expres cu varianta de ocolire Constanta A4 in nodul rutier de la Ovidiu si cu podul peste Dunare in zona Braila Macin” , dupa cum se precizeaza in caietul de sarcini pentru studiul de fezabilitate. Studiul de fezabilitate are ca termen de finalizare de 12 luni de la data atribuirii contractului, iar castigatorul licitatiei va trebui sa ofere si asistenta tehnica pentru pregatirea documentelor necesare obtinerii de fonduri europene pentru finantarea proiectului.  Valoarea estimata a contractului este intre 19 – 22,5 milioane de lei, fara TVA.