Tudose: Am avut la PSD Braila o conducere mai agresiva si incercam sa o inlocuim cu o conducere colegiala

P10903761

Presedintele PSD Braila, Mihai Tudose, a declarat astazi ca nu se face niciun fel de “curatenie generala” in organizatie si nici vreo epurare a apropiatilor fostului presedinte Gheorghe Bunea Stancu. El a precizat ca revocarea lui Stancu si alegerea unui nou presedinte al organizatiei nu a fost o manevra contra acestuia, ci o necesitate obiectiva, dat fiind ca PSD Braila practic nu mai avea conducator, dupa ce fostul sef a inceput sa aiba probleme cu justitia si a fost arestat la domiciliu si mai apoi, s-a aflat sub control judiciar: „Evident ca nu exista o curatenie generala. Actiunea de alegere a unei noi conduceri la partid nu a fost o actiune anti-Bunea Stancu, ci una pro-PSD. A fost un tip de conducere mai agresiva si incercam sa o inlocuim cu un tip de conducere  colegiala. Cine se regaseste in acest proiect, e in regula, cine doreste o conducere de-asta mai oneman show…”.

Cat despre faptul ca fostul consilier judetean Nicu Cireasa – finul lui Gheorghe Bunea Stancu -, a renuntat la mandatul de ales local, liderul PSD ne-a declarat ca nu stie care au fost motivele pentru care colegul sau a luat aceasta decizie si nici nu l-a interesat sa afle: “Nu mi-a spus, si-a dat demisia, iar demisia este un act unilateral. Mie nu mi-a zis de ce a facut-o si eu nu l-am sunat. A fost vointa lui. Nu vad cu ce ar fi schimbat lucrurile faptul ca ne-ar fi spus de ce isi da demisia. Faptul ca nu se mai regaseste in Consiliul Judetean, in formula actuala, e OK. E decizia domniei sale, o acceptam ca atare”.

Senatorul PSD Ion Rotaru, la randul sau, a declarat ca a aflat din presa despre demisia din CJ a colegului sau de partid:  “N-a trecut pe aici, nu ne-a sunat, am aflat si noi din presa… Si as vrea sa precizez ca nu s-au facut niciun fel de presiuni asupra nimanui”.