Tudose: Preluarea atributiilor de prefect si subprefect se poate face si din mers

P1080549

Presedintele PSD Braila, Mihai Tudose, nu este deloc incantat de actualul prefect, Vasilica Vilcu, si nu ascunde faptul ca si-ar dori schimbarea acesteia din functie. Tudose a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, referitor la prefectul Brailei: “Eu cred ca se pot gasi solutii mai bune”.

In contextul in care trebuie luata in zilele urmatoare o decizie privind persoana care sa fie nominalizata pentru postul de subprefect, ramas vacant dupa plecarea lui Catalin Grosu, l-am intrebat pe liderul PSD daca are in vedere sa mai astepte o perioada pana sa schimbe si prefectul, astfel incat noul subprefect sa capete putina experienta si sa poata asigura continuitatea la conducerea institutiei. Tudose este insa de parere ca aceasta chestiune cu “asigurarea continuitatii”, invocata si cu alte ocazii, cand a fost vorba de schimbarea unora dintre sefii Prefecturii, este discutabila: “Cred ca in functie de oameni, de nominalizari, daca cei care vin pe acele posturi au experienta necesara, se poate face si o preluare din mers”.

Amintim ca in iarna trecuta, cand prefectul Gheorghi Obreja a ramas inzapezit mai multe zile in judet, Guvernul a luat in calcul schimbarea atat a acestuia, cat si a subprefectului Catalin Grosu, insa s-a decis sa fie dat afara doar prefectul, fiindca trebuia sa asigure cineva continuitatea in conducerea institutiei.