Varga: Eu, in locul celor propusi pentru functiile de prefect si subprefect, n-as accepta!

P1070955

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga a declarat in emisiunea “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galati-Braila, ca in opinia sa, ar fi de dorit ca persoanele propuse pentru functia de prefect al Brailei si de subprefect sa fie oameni care au experienta in administratia publica. El considera ca este mai usor pentru cineva care a lucrat, de exemplu, in Prefectura, sa inteleaga cum functioneaza activitatea in aceasta institutie si sa se ocupe de conducerea unui intreg judet, decat pentru o persoana care vine dintr-o alta institutie si care trebuie sa o ia de la zero, pentru a se familiariza cu modul in care se lucreaza in domeniu. Deputatul liberal se teme ca daca – asa cum se aude pe surse – persoanele propuse de alianta PSD-UNPR-PC-PLR Braila pentru functiile de prefect si subprefect vor fi oameni din afara sistemului, fara experienta, in Prefectura va aparea o sincopa: “Eu as fi inteles ca un prefect sa fie promovat din randul administratiei publice. Mai greu imi e sa cred ca poti sa promovezi un prefect care vine dintr-o alta institutie. Cel mai bine este sa promovezi pe cineva care a lucrat in acel domeniu, in administratia publica locala, nu sa stai 15 ore tu la masa, ca prefect, sa  dai o alta conotatie unei interpretari legale, sa schimbi corpul de juristi… In momentul in care ai lucrat in administratia publica este foarte simplu.

Ei fac acum o propunere de schimbare a doamnei prefect printr-o noua propunere a coalitiei, mai exact, a PC-ului si ramane postul de subprefect si o sa propuna probabil UNPR-ul pe cineva; dar nu poti sa lasi Prefectura asa, sa schimbi cele doua persoane de la conducerea institutiei cu niste oameni care n-au lucrat in interiorul acestei institutii. Iarasi va fi o sincopa”.

Pe de alta parte, Varga a declarat ca daca ar fi in locul celor carora li s-au propus functiile de prefect (ocupat inca de Vasilica Vilcu) si subprefect (post vacant), nici n-ar accepta niciunul dintre aceste posturi, pentru ca nu va mai dura mult, si reprezentatii Guvernului in teritoriu vor fi schimbati de noua guvernare: ”Sa va mai spun ceva: eu, in locul lor, al celor care vor fi propusi pentru functiile de prefect si subprefect, n-as accepta asa ceva.  Pentru cateva luni de zile, cat mai stau la guvernare, sa mai ocupe aceste fotolii? Pentru ca cei de la guvernarea de azi in cateva luni de zile vor pleca – si atunci vor pleca si cei propusi acum pentru functiile de prefect si subprefect”.