Viitorul prefect al Brailei, Lucian Nicu Olteanu, are 40 de ani si este jurist

P1070083

Viitorul prefect al Brailei, Lucian Nicu Olteanu, a fost nominalizat de PC dupa aceleasi criterii ca si cele anuntate la nominalizarea actualului prefect, Vasilica Vilcu: functionar public (cerinta obligatorie), profesionist, cu “carte de vizita” impecabila si tanar, dispus sa se dedice 100% responsabilitatilor unei functii precum aceea de reprezentant al Guvernului in teritoriu.

Discutiile cu privire la schimbarea prefectului s-au purtat inca de la finele saptamanii trecute in alianta PSD-UNPR-PC-PLR, insa nu s-au dat nume.  Asa cum anunta inca de vineri dimineata presedintele PSD Braila, Mihai Tudose, in week-end, intr-o sedinta comuna, s-a vorbit despre schimbarea intregii echipe de conducere a Prefecturii, respectiv prefect – subprefect si despre necesitatea ca cele doua persoane care vor ocupa aceste posturi sa fie alese in asa fel, incat sa fie compatibile si sa poata lucra impreuna. Potrivit informatiilor pe care le detinem, liderul PC Braila Danut Mihai a sustinut mentinerea in functie a actualului prefect, Vasilica Vilcu, insa n-a avut castig de cauza in fata social-democratilor, care s-au aratat extrem de nemultumiti de modul in care aceasta a gestionat criza din Consiliul Judetean, din ultimele patru luni ale anului trecut, si au cerut imperativ conservatorilor nominalizarea unui alt prefect.

Propunerea de la PC a venit la inceputul acestei saptamani, in persoana lui Lucian Nicu Olteanu, necunoscut in lumea politica locala. De altfel, potrivit surselor noastre, liderii din alianta PSD-UNPR-PC-PLR au convenit ca este de dorit sa se vina cu nume noi, cu oameni tineri, profesionisti in domeniul lor, care nu vin cu un “bagaj” de notorietate negativa.

Lucian Nicu Olteanu este jurist, are 40 de ani, lucreaza la Inspectoratul Teritorial de Munca de 15 ani, a venit in aceasta institutie imediat dupa ce a terminat facultatea, este inspector de munca si este considerat un profesionist in bransa. El este casatorit si are 2 copii.