Viorel Mortu le cere consilierilor judeteni sa se trateze unul pe celalalt cu “eleganta desavarsita”

P1090363

Presedintele interimar al Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, a cerut consilierilor astazi, in prima sedinta a forului legislativ local din acest an, sa nu se mai ia peste picior unul pe celalalt si sa nu se mai trateze cu lipsa de respect. Seful judetului a avut  o interventie de acest gen dupa ce consilierul liberal Gicu Mitache a solicitat cateva explicatii de natura economica de la unul dintre directorii din CJ. Dupa o serie de precizari care erau destul de complicate pentru cineva care nu are studii in domeniul economic, la care Mitache a mai cerut detalii, consilierul Ionel Avram (PSD) a comentat ironic: “Eu unde nu stiu, nu ma bag”, iar colegul sau Nicu Nita spus, la randul sau: “Tot n-a inteles!”, pe acelasi ton de bascalie.

Chiar daca aceste comentarii nu s-au auzit pana la Mitache,  presedintele Viorel Mortu a declarat in plen:  “As vrea eleganta desavarsita. Adica ironiile si ma rog… loviturile pe sub masa sa le lasam deoparte”.  “Pe hol!”, a spus unul dintre alesi, in gluma. “Da, pe hol, eventual, in lift…”, a incheiat subiectul seful CJ.

Solicitarea lui Viorel Mortu vine in contextul in care in ultimele patru luni, intre consilierii judeteni braileni a fost un adevarat razboi al declaratiilor, cu jigniri, acuzatii dure, amenintari si chiar injuraturi.