Viorel Mortu: Sper ca licitatia din 10 februarie sa rezolve problema deszapezirii

1551701_648983311827596_319563235_n

Noul presedinte interimar al Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, declara ca a colaborat foarte bine cu vicepresedintele CJ Ovidiu Nechita (PNL), in perioada ninsorilor abundente de la finalul anului trecut: ”Am comunicat fara probleme. Colaborarea a fost eficienta, normala, ca aceea a unor oameni care, umar langa umar, au de rezolvat o tema foarte importanta si foarte grea”.

Intrebat daca este multumit de conditiile in care s-a realizat deszapezirea in perioada amintita, Mortu ne-a explicat ca s-a lucrat bine, avand in vedere conditiile existente: “Din ce s-a putut face, s-a lucrat bine. A fost maximum a ce s-a putut face, la acel moment”. Chestionat daca se mai poate face ceva pentru imbunatatirea situatiei, pana la finele iernii, sau se va ramane la solutiile deja existente pentru deszapezirea drumurilor judetene, presedintele CJ ne-a precizat ca-si pune speranta in urmatoarea licitatie, care se va organiza la inceputul lui februarie: “Nu se va ramane doar cu aceste solutii. Avem licitatia din 10 februarie, care sper sa rezolve problema, sa ne scoata din aceasta zona de ambiguitate”.

Precizam ca la licitatia anterioara, din luna decembrie, nu s-a prezentat nimeni, iar potrivit informatiilor pe care le detinem, la momentul ninsorilor abundente de la finele lunii trecute, cand conducerea CJ a incercat sa convinga doua firme sa se implice in lucrarile de deszapezire, acestea au refuzat, pe motiv ca situatia este si asa destul de complicata, cand e vorba de contractele incheiate de Consiliul Judetean, cercetate de DNA si de Corpul de Control al primului ministru.De aceea, la ora actuala, CJ se bazeaza in principal pe contractele incheiate cu cateva primarii din judet, care s-au angajat sa deszapezeasca si portiunile de drum judetean aflate pe teritoriul lor.