Petrea: Unirea administrativa si consensul politic intre Braila si Galati este solutia pentru o dezvoltare normala

petrea-obiectiv

Deputatul UNPR de Braila Dorin Silviu Petrea sustine ca dezvoltarea regionala in zona Braila- Galati se poate realiza doar in conditii de colaborare a fortelor de la putere cu cele din opozitie, dar si de cooperare intre administratiile celor doua orase. Petrea militeaza pentru renuntarea la orgolii si ambitii personale sau de grup si unirea fortelor locale, intr-un efort comun, care sa ridice economic si social zona: „Daca vom reusi ca in perioada urmatoare sa renuntam la orgolii si ambitii, vom transforma zona metropolitana Braila-Galati, alaturi de Vadeni, Chiscani, Movileni, Sendreni, intr-un pol de dezvoltare la standarde europene. Dezvoltarea aceste regiuni nu este despre cine conduce sau cine are influenta. Unirea administrativa si consensul politic intre cele doua orase despartite de doar 15 km este solutia pentru ca economia regionala sa se dezvolte normal si sanatos”.

Dorin Petrea sustine ca lipsa de viziune si strategie comuna afecteaza grav alocarile financiare pentru Zona Metropolitana Braila-Galati (ZMBG): „Am discutat cu directorul general al ZMBG si mi-a confirmat ca bugetul aprobat de Comisia Europeana pentru dezvoltarea regionala este de 80 de milioane de euro, tocmai pentru ca cele doua orase nu au semnat intrarea in zona. Daca cel putin unul dintre orase ar intra, bugetul s-ar dubla, iar daca ar accepta ambele, bugetul ar ajunge la 500 milioane de euro, de unde ar rezulta finantare pentru proiecte de interes comun. Cu alte cuvinte aeroportul, porturile, chiar si un pod peste Dunare ar fi realizabile”.

Deputatul UNPR propune reprezentantilor celor doua consilii judetene, celor doua consilii locale municipale si consiliilor locale ale comunelor din jurul oraselor sa formeze un grup de lucru impreuna cu parlamentarii din cele doua judete, prin care sa se asigure o guvernare comuna si coerenta a regiunii.