Azi incepe redistribuirea ajutoarelor comunitare care n-au fost ridicate de beneficiarii initiali

ajutoare alimentare 1

Cui i s-a dat, i se va mai da! Este un principiu care functioneaza si in ceea ce priveste ajutoarele comunitare gratuite destinate nevoiasilor din Braila. Mai exact, Primaria municipiului anunta ca astazi incepe operatiunea de redistribuire a pachetelor cu alimente comunitare gratuite, care nu au fost ridicate pana acum de beneficiarii initiali. Cateva mii de braileni care au avut la dispozitie trei luni  pentru a veni sa-si ia ajutoarele comunitara, insa n-au catadicsit sa se prezinte pentru a si le lua,  vor ramane fara acestea, iar alimentele se vor imparti celor care au ridicat deja cota care li se cuvenea. Mai exact, incepand cu data de astazi, din stocul de 21.242 cutii de ajutoare alimentare ramas la  nivelul  municipiului  Braila, se vor distribui inca 2 cutii de ajutoare alimentare pentru beneficiarii care au primit anterior aceste ajutoare, fie pe lista initiala, fie pe lista suplimentara.

“Principiul general al distributiei de ajutoare alimentare pe listele suplimentare este indeplinirea la data distribuirii a conditiilor de eligibilitate de catre beneficiarii care au primit anterior aceste ajutoare. Prin <<conditii de eligibilitate>> se intelege ca beneficiarii sa apartina, la data distribuirii, unei categorii definite prin Hotararea nr. 799/2014, astfel: a) familiile si persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; b) familiile si persoanele singure beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei; c) somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj in cuantum lunar stabilit de pana la 400 lei, inclusiv si somerii inregistrati la agentiile  pentru ocuparea fortei de munca judetene care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj; d) pensionarii (sistemului public de pensii,   beneficiari de indemnizatie sociala, beneficiare de indemnizatii si sporuri  acordate invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi ale caror  pensii cumulate se afla sub 400 lei/luna (pana la 399 lei); e) persoanele cu handicap grav si accentuat neinstitutionalizate, adulti si copii.

Distribuirea suplimentarului de 2 cutii de ajutoare alimentare se  realizeaza  la  aceleasi centre de distributie, astfel: * Liceul „C.D. Nenitescu” (fostul  Liceu de Chimie), Soseaua Buzaului nr. 15 – se vor distribui alimentele pentru beneficiarii cu numele de familie cuprins in intervalul A-K; * Liceul „Constantin Brancoveanu” (fostul Liceu Progresul), Calea Galati nr. 346 – se vor distribui alimentele pentru beneficiarii cu numele de familie cuprins in intervalul L-Z.

Programul de distribuire va fi de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00 – 16.00, incepand cu data de 09.03.2015. Cele 2 cutii se vor ridica de catre persoanele care au primit anterior ajutoarele alimentare si care fac parte din categoriile precizate, in baza urmatoarelor documente: * actul de identitate – original si copie; * documentul justificativ care atesta apartenenta la una dintre categoriile precizate mai sus. Perioada de distributie a ajutoarelor  alimentare se va incheia in data de 31.03.2015. Persoana de contact: Popa Laura, telefon 0239629322, int. 14″, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.