Azi vin expertii de la Ministerul Sanatatii care vor stabili de ce s-au stricat tomografele de la Spitalul Judetean Braila

index

Astazi, la ora 11, la Spitalul Judetean Braila va veni o echipa de  experti din cadrul Ministerului Sanatatii, pentru a verifica cele doua tomografe care s-au stricat la inceputul anului si a stabili cu exactitate cauzele care au dus la defectarea acestora. Expertii vor sosi la Spitalul Judetean ca urmare a solicitarii oficiale facute de catre presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, care doreste sa afle din surse autorizate  ce a dus la defectarea celor doua computer tomograf, pentru repararea carora se vor cheltui circa 1,2 milioane lei. Mai exact, Viorel Mortu este interesat sa afle daca defectarea acestor aparate a survenit din motive strict tehnice, sau este vorba despre o eroare umana, care trebuie sanctionata.

Amintim ca Spitalul Judetean Braila a lansat deja procedurile de achizitie pentru inlocuirea unei componente a unuia dintre computerele tomograf din cadrul Unitatii de Primiri Urgente, care costa 270.000 de lei, suma acoperita integral din fondurile spitalului. Pe de alta pate, in cazul celui de-al doilea tomograf, verificarile au pus in evidenta defectiuni grave, a caror remediere ar costa circa 970.000 de lei.