Mortu:Am vorbit doar de proiecte culturale fiindca nu era aprobat bugetul, ca sa pot vorbi de cele economice

P1090354

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, nu este de acord cu ideea ca de cand a fost ales in fruntea Consiliului Judetean, se comporta mai degraba ca un director al Directiei de Cultura, decat ca un sef al CJ. Viorel Mortu admite ca in primele doua luni de mandat, a vorbit mai mult despre proiectele sale culturale, insa sustine ca acest lucru s-a intamplat pentru ca inca nu era aprobat bugetul judetului si nu putea sa promita nimic, pana nu stia excat care sunt posibilitatile de finantare a unor proiecte economice: “Observatia dvs este in zona logica, numai ca atata vreme cat nu a fost bugetul CJ votat, prea multe n-au putut fi facute in zona aceasta. Incepand de miercuri, hotaram toate proiectele primariilor, care vor fi finantate in acest an, cu primarii la interviu, cu participarea consilierilor judeteni. Sunt cam 130 de proiecte ale consiliilor locale, pe care le vom finanta, in forma de parteneriat cu Consiliul Judetean. De asemenea, luni sau marti va fi analiza ofertelor pe care le dam Primariei municipiului – si avem cam 7 proiecte facute cu aceasta.

Toate aceste proiecte, odata puse in practica, vor dezvolta substantial, dupa opinia mea, atat  zona rurala, cat si municipiul. In plus, vom finanta – suntem in stadiul de identificare a temelor si a sumelor – proiectele pe Ordonanta 28. Unele sunt facute ca si proiect, altele sunt incepute, sau dezvoltate, ca si lucrari – si urmeaza sa semnam parteneriate cu toti primarii, pentru a le finaliza pe unele, sau a le incepe pe altele.

Apoi, pe 5 martie vom avea o prima promovare a judetului in plan economic. Vor participa oameni de afaceri din Braila, din tara, precum si din alte tari, investitori din agricultura si industrie care vor sa dezvolte afaceri la Braila. Am identificat ce ofera Braila ca oportunitati de afaceri si le vom pune la dispozitie toate facilitatile. E o prima etapa, un prim moment al unui proiect economic de judet, iar eu am mai spus ca marele pariu al Brailei este cel economic si aici trebuie sa ne fixam, pe zona de afaceri, de dezvoltare a judetului. Peste cateva luni va fi o a doua etapa a acestui proiect de judet si vor urma si altele, in incercarea de a dezvolta economic aceasta zona.

Ideea este ca fara buget, orice discutie pe aceste teme era vorbire in vant si de aceea, pana la aprobarea bugetului judetului, am preferat sa umplu aceasta zona nebugetata cu o oferta culturala, care sa stiti ca nu este chiar simplu de facut”.