PNL Braila cere verificarea contractelor de achizitie si de mentenanta pentru tomografele defecte de la Spitalul Judetean

P1080702

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) considera absolut necesara o verificare facuta de Ministerul Sanatatii la Spitalul Judetean Braila, pentru a se analiza modul in care au fost achizitionate si modul in care s-a asigurat mentenanta pentru cele doua computere tomograf care s-au defectat la inceputul acestui an. Nechita sustine ca este inadmisibil faptul ca in urma defectarii in acelasi timp a ambelor computere tomograf, sute de pacienti sunt trimisi la Galati si la Bucuresti, pe cheltuiala lor, pentru a face investigatii care pana acum se puteau face la Braila: “Partidul National Liberal a luat act de recentele declaratii ale domnului Francisc Iulian Chiriac, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, cu privire la situatia inregistrata la Spitalul Judetean, precum si de decizia oficialului de a se implica in anchetarea si depistarea cauzelor care au dus la defectarea celor doua computere tomograf. PNL isi exprima speranta ca pozitia domnului Chiriac nu va ramane doar la stadiul declarativ si ca intr-adevar,  acesta va demara si va duce la capat aceasta ancheta, chiar daca la mijloc este vorba despre colegi de partid ai domniei sale, membri PSD. Suntem convinsi ca membrii Corpului de Control al Ministerului Sanatatii vor putea face lumina in acest caz, iar cei care au cheltuit fara discernamant banul public sa raspunda pentru deciziile lor.

Prin grupul consilierilor judeteni din Consiliul Judetean Braila, PNL isi declara sprijinul deschis pentru demararea unei anchete si aflarea tuturor cauzelor care au dus la aceasta criza. In prezent, peste 300 de braileni, bolnavi cronic, au fost reprogramati pentru analize sau au fost indrumati sa-si efectueze analizele, pe cheltuiala proprie, la spitale din Galati si Bucuresti. Apreciem ca ceea ce s-a intamplat la Spitalul Judetean este de  o gravitate maxima si ii cerem domnului Chiriac sa cerceteze inclusiv contractele de achizitie, clauzele acestora, precum si contractele de mentenanta. Este inadmisibil ca dupa o perioada scurta de functionare, doua computere tomograf, pentru care s-au platit milioane de euro, sa se defecteze, iar nimeni sa nu fie responsabil pentru aceasta situatie”.