Simionescu: Cei cu venituri de peste 399 ron/luna nu au dreptul la ajutoare alimentare, chiar daca depasesc doar cu un leu baremul

1422275027_690

Actiunea de redistribuire a ajutoarelor alimentare ramase neridicate de catre beneficiarii initiali provoaca nemultumiri in randul unora dintre braileni. Mai exact, este vorba despre persoane care in decembrie 2014 se incadrau in conditiile legale pentru a primi acest tip de ajutor comunitar, dar care acum, cand s-au dus pentru a doua oara sa ia alimente, au constatat ca nu mai sunt pe lista beneficiarilor. Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a explicat ca este vorba despre oameni carora le-au crescut veniturile  de la 1 ianuarie si care au depasit pragul-limita de 399 ron/luna, ca venituri: “Distribuirea ajutoarelor comunitare merge bine, insa supararile oamenilor exista. Problema este ca veniturile pensionarilor au crescut dupa 1 ianuarie 2015, au depasit la cei mai multi dintre ei 399 ron si in aceste conditii, cei care au avut 350 -370 ron in anul 2014 nu mai pot beneficia de ajutoare acum. De aici este o intreaga discutie ca <<cine fura pachetele>>, <<cine o sa manance alimentele>>, etc. Eu am si intrebat oficial la minister si mi s-a raspuns ca “se va urmari ca cei inscrisi pe lista suplimentara sa aiba calitatea de beneficiar, la data distributiei>>. Data distribuitiei este acum, in 2015 – ori acum ei nu mai au aceasta calitate, potrivit legii, pentru ca au depasit 399 ron venit lunar. Si mai spun o data: noi, Primaria, suntem <<postasii>> ca sa zic asa, noi doar distribuim niste pachete, care sunt date pe un format guvernamental, pe bani europeni, deci nu e ca vrea cineva sa dea mai mult sau mai putin; astea sunt conditiile. Probabil ca iarasi vom ramane cu o cantitate de alimente care nu va fi distribuita. Nu stiu, o sa le dam inapoi la Bucuresti, la Ministerul Fondurilor Europene. Asta e! Noi avem destule pachete cu alimente, cantitatea pe care o avem este suficienta pentru toti beneficiarii, dar nu putem sa dam decat celor care indeplinesc niste conditii. Supararea este ca au fost unii care erau someri in 2014 si nu mai sunt someri acum – si nu mai pot primi pachetele respective”.

Precizam ca pana astazi, cateva mii de persoane nevoiase din municipiul Braila si-au ridicat deja pachetele pentru a doua oara, iar in depozitele Primariei se mai afla circa 10.000 de cutii cu alimente.